Vaccins Pfizer en AstraZeneca werken ook tegen Indiase variant

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Duitsland volgende in rij die stopt met AstraZeneca-vaccin

Simon Segers

Het Duitse ministerie van Volksgezondheid maakte vandaag bekend de vaccinaties met AstraZeneca tijdelijk op te schorten. Afgelopen dagen kondigden ook Nederland, Ierland en Denemarken aan het vaccin voorlopig niet meer toe te dienen. Ook Frankrijk en Italië zetten het gebruik tijdelijk stop.

Het ministerie nam de beslissing op advies van het Paul Ehrlich instituut, de bevoegde autoriteit in Duitsland betreffende vaccinaties. Verschillende Europese landen hebben reeds de toediening van het AstraZeneca-vaccin gestopt na melding van bloedklonters en bloedingen. Ook in België zijn twee gevallen van trombose vastgesteld en in Denemarken stierf een vrouw kort na vaccinatie. In de Noord-Italiaanse regio Piëmont hebben aanklagers bijna 400 000 AstraZeneca-injecties in beslag genomen. Een 57-jarige leraar was enkele uren na toediening overleden.

Johnson & Johnson

Ondertussen heeft het Duitse laboratorium IDT Biologika een overeenkomst bereikt met het Amerikaanse farmabedrijf Johnson & Johnson. Dankzij deze deal kan J&J gedurende drie maanden gebruik maken van de faciliteiten van IDT voor het bottelen en inpakken van hun vaccins. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) keurde het vaccin van Johnson & Johnson vorig week goed voor gebruik in de Europese Unie. De overeenkomst met een Duits laboratorium kan de zekerheid op bevoorrading in de EU vergroten.

Frankrijk en Italië hebben ondertussen ook kennis gegeven het gebruik van het AstraZeneca-vaccin stop te zetten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen