Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratie

Uncategorized

Een op de acht Vlaamse zorgverleners in woonzorgcentra weigert coronavaccin

Wijnand Meeus

Voorlopig weigert een op de acht zorgverleners in de Vlaamse woonzorgcentra een coronavaccin. Dat bericht het Agentschap Zorg en Gezondheid. In Brussel weigert zelfs een op de vijf zorgverleners een inenting van het vaccin.

In totaal weigerden 8.723 medewerkers in de Vlaamse woonzorgcentra een vaccin tegen het coronavirus. Dat omwille van verscheidenen redenen, bijvoorbeeld omdat er een medisch probleem is of omwille van een zwangerschap.  Brussel voert de lijst aan met iets meer dan een op de vijf (21,26 procent) die een coronavaccin heeft geweigerd. Op ruime afstand volgen Vlaams-Brabant (13,98 procent), Limburg (13,71 procent) en Antwerpen (13,62 procent). West- en Oost-Vlaanderen scoren het best met respectievelijk 10,65 procent en 10,21 procent weigeraars.

De bewoners van de woonzorgcentra lieten zich wel bijna allemaal vaccineren. Slechts 2.473 bewoners weigerden het vaccin. West-Vlaanderen is hier koploper met 4,2 procent voor Brussel (3,9 procent) en Antwerpen (3,7 procent). Daarna volgen Vlaams-Brabant (3,6 procent), Limburg (3,3 procent) en Oost-Vlaanderen (3,1 procent). De cijfers voor Brussel gelden enkel voor de woonzorgcentra die onder de bevoegdheid van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid vallen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen