Enkel straffen met uitstel voor twee daders van dubbele verkrachting jonge vrouw in toilet Overpoortcafé

foto: shutterstock. Enkel straffen met uitstel voor twee daders van dubbele verkrachting jonge vrouw in toilet Overpoortcafé

Uncategorized

Enkel straffen met uitstel voor daders dubbele verkrachting van jonge vrouw in toilet Gents Overpoortcafé

Kristof Luypaert

Woensdagochtend gaf de Gentse rechtbank enkel straffen met uitstel aan de twee jongemannen die terecht stonden voor de verkrachting van een jonge vrouw. De feiten speelden zich af in 2018 in de toiletten van café Lime in de Overpoortstraat. Een van de daders filmde de verkrachting en verspreidde de beelden via het internet.

De jonge vrouw kwam volgens haar moeder volledig suf thuis, nadat ze in de Overpoortstraat was uit geweest. Pas enkele weken later, ontdekte ze door het verspreiden van een video dat ze die avond het slachtoffer was van een dubbele verkrachting.

“Mijn cliënte werd die avond door twee mannen verkracht in de toiletten van café Lime”, zegt haar advocate. “Eerst door de ene, daarna door zijn vriend, die ook filmde. Trots toonde hij het filmpje erna aan zijn vrienden. Wansmakelijk gedrag gewoon. Ze liep meerdere soa’s op en is sindsdien blijvend getraumatiseerd.”

Beide jongemannen moesten woensdag voor de rechtbank van Gent verschijnen. Volgens de procureur verklaarden getuigen dat de vrouw niet meer zelfstandig op haar benen kon staan en nadat ze verkracht was stond te wenen. Voor het parket was het dan ook duidelijk dat de vrouw geen toestemming kon geven en dat ze het slachtoffer was van verkrachting.

Ondanks de zware tenlastelegging veroordeelde de rechtbank van Gent de daders enkel tot straffen met uitstel. De eerste dader kreeg 16 maanden gevangenisstraf, met uitstel. De tweede dader die bovenop de feiten van de verkrachting ook veroordeeld is voor de verspreiding van het filmpje kreeg twintig maanden cel, eveneens met uitstel. De daders moeten wel een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. 

Volgens de advocate is het meisje levenslang getraumatiseerd door de verkrachting.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen