N-VA trekt met vertrouwde gezichten als lijsttrekkers richting verkiezingen

De Wever, Diependaele en Jambon trekken elk een lijst. Belga

Uncategorized

Experts “ontgoocheld” na Overlegcomité: “Alsof we blind rijden en tegen muur gaan botsen”

Anton Schelfaut

Margot Cloet, topvrouw van ziekenhuiskoepel Zorgnet-Icuro, is “ontgoocheld” door de aankondiging van het Overlegcomité vrijdagavond. Door de maatregelen niet te verstrengen, is er volgens haar kostbare tijd verloren gegaan. Dat heeft ze gezegd op Radio 1. “Ik denk dat we een week verliezen”, klinkt het.

“Ik had gehoopt dat er maatregelen zouden genomen worden die het aantal opnames en besmettingen zouden doen dalen”, reageert Margot Cloet op Radio 1. “Nu lijkt het alsof we blind aan het rijden zijn en tegen de muur gaan botsen.”

Cloet vindt dat we moeten controleren of de huidige maatregelen goed nageleefd worden. “Misschien moesten we nu toch wat strenger zijn en aanvijzen om daarna weer te kunnen versoepelen. Geen aankondigingspolitiek doen over dingen die gaan komen, maar naar de cijfers kijken en beslissingen nemen.”

De topvrouw van Zorgnet-Icuro begrijpt evenwel dat de mensen de maatregelen beu zijn. “Het is moeilijk voor ons allemaal. Maar ik hoop echt dat we niet terug in overvolle ziekenhuizen gaan geraken waar dan ook mensen sterven en we zorg moeten uitstellen. Ik denk dat we nu moeten kijken naar de volksgezondheid, in het belang van ons allen.”

“Ik voel een grote aarzeling om de bevolking teleur te stellen”, besluit Cloet, “maar als er nog meer ziekenhuisopnames komen en meer besmettingen, dan gaan we opnieuw moeten teleurstellen.”

Van Ranst: “Onvoldoende”

Ook viroloog Marc Van Ranst reageerde vrijdagavond ontgoocheld op de beslissingen van het Overlegcomité. “Het is duidelijk dat deze maatregelen onvoldoende zijn”, zei hij bij VTM Nieuws. “Ik vrees dat we hier maandag opnieuw zullen staan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen