Frank Vandenbroucke: "Bezoek mag voortaan wel door woning om naar tuin te gaan"

Minister Frank Vandenbroucke. Foto Photonews

Uncategorized

Frank Vandenbroucke: “Bezoek mag voortaan wel door woning om naar tuin te gaan”

/

Mensen die op bezoek komen om in de tuin te zitten, mogen voortaan dan toch door het huis van de gastheer of gastvrouw lopen. Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) vanmiddag in VTM Nieuws. Eind november werd dat nog verboden, wat toen voor veel onbegrip zorgde.

De vergroting van de buitenbubbel maakt het mogelijk om voortaan met meer vrienden of familie buiten in de tuin te zitten, ook voor mensen die in een gesloten bewoning wonen zonder rechtstreekse toegang naar de tuin. Bij de verstrenging van de coronamaatregelen eind november werd dat verboden, maar daar komt de regering nu dus op terug.

“We gaan dat niet blijven zeggen. Ook wie in een gesloten bewoning woont, mag dus mensen ontvangen en dat mag ook als ze daarvoor door het huis moeten. Dat gaan we nu dus anders bekijken”, aldus minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) vanmiddag in VTM Nieuws. Ook naar het toilet gaan, wat tot op heden alleen toegestaan is voor het knuffelcontact, mag vanaf maandag weer voor alle gasten.

Het organiseren van barbecues vindt minister Vandenbroucke “geen goed idee”, maar het zal ook niet verboden of beboet worden. “We gaan meer dan ooit een beroep doen op het gezond verstand van de mensen. Het is een risico, maar de meeste mensen hebben de afgelopen maanden echt hun best gedaan om zich aan de maatregelen te houden.”

 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Frank Vandenbroucke: “Bezoek mag voortaan wel door woning om naar tuin te gaan””

  1. “Ook wie in een gesloten bewoning woont, mag dus mensen ontvangen en dat mag ook als ze daarvoor door het huis moeten” dixit Franck Vandenbroucke, orakel van de SP-A.
    Klein vraagske. Mag het tuinfeest verder gezet worden binnenshuis bij regen of als het buiten te fris wordt? En waarom mogen ze dan in de horeca geen klanten ontvangen op het terras in open lucht. Hallo Frankie, waar blijft de logica?

Plaats een reactie

Delen