Frankrijk verbiedt nationalistische Génération Identitaire

Foto: Photonews. Frankrijk verbiedt nationalistische Génération Identitaire

Uncategorized

Frankrijk verbiedt nationalistische Génération Identitaire

/

Génération Identitaire, een Franse nationalistische organisatie die naar eigen zeggen de Franse en Europese identiteit verdedigt, is officieel verboden. Dat besliste de Franse regering omdat de beweging volgens hen aanzet tot haat, discriminatie en geweld.

De ontbinding van Génération Identitaire hing al een tijdje in de lucht en een tweetal weken geleden werd daarom in Parijs al betoogd tegen het verbieden van de organisatie. Daarbij was onder meer ook Kamerlid Dries Van Langenhove aanwezig, wat voor een rel zorgde omdat hij daarbij naar verluidt het verbod op niet-essentiële reizen zou geschonden hebben.

Verboden

Maar dat protest mocht niet baten. Vandaag besliste de Franse regering op de wekelijkse ministerraad immers om Génération Identitaire per direct te ontbinden en verbieden. Die procedure was midden februari in gang gezet na een nieuwe actie van Génération Identitaire “tegen immigratie”. Volgens de Franse regering zetten zij op die manier aan tot haat, discriminatie en geweld.

Génération Identitaire ontstond enkele jaren geleden met als zelfbenoemd doel om de Franse en Europese identiteit te verdedigen. Ze haalden verschillende keren de nationale en internationale pers met hun acties, voor het laatst met hun spectaculaire actie in de Franse Alpen in 2018 om illegale migratie langs een bergpas een halt toe te roepen.

Dries Van Langenhove reageerde op Twitter op het nieuws. “De geschiedenis zal meedogenloos zijn voor mensen als Gerald Darmanin (Frans minister van Binnenlandse Zaken, nvdr.) die onze oude beschaving en onze vrijheid hebben verraden”, aldus Van Langenhove. “Een tijdelijk schouderklopje van zijn globalistische vrienden zal worden vervangen door eeuwige schaamte in de geschiedenisboeken van ons continent.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen