Hilde Crevits. Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10913600-045

Hilde Crevits. Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10913600-045

Uncategorized

Geen dienstcheques meer voor gebruikers die coronamaatregelen niet naleven

Ruben Notteboom

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) wil ervoor zorgen dat dienstenchequegebruikers de coronamaatregelen moeten respecteren of ze worden uitgesloten van het dienstenchequesysteem. Zo kunnen de gebruikers uitgesloten worden indien ze geen mondmasker dragen bij poetshulp.

De schorsing kan van 1 tot 5 jaar duren, afhankelijk van hoe vaak iemand de maatregelen schendt. Dat zei Crevits op zaterdag. Ze wil die stappen ondernemen omdat dienstenchequegebruikers nog te vaak de coronaregels aan hun laars lappen. Op die manier hoopt ze extra druk te zetten op hen om het wel te doen.

Nu nog advies van SERV en RvS, daarna decreet voor Vlaams Parlement

Volgens Crevits brengen die gebruikers namelijk de veiligheid van huishoudhulpen in gevaar wanneer ze weigeren om bijvoorbeeld een mondmasker op te zetten. De Vlaamse regering keurde de plannen goed. Nu volgt nog het advies van de sociale partners in de SERV en de Raad van State. Daarna wordt het decreet ingediend in het Vlaams Parlement voor debat.

In een persmededeling zegt Crevits dat “de dienstencheque-ondernemingen en zeker hun werknemers ons grootste respect verdienen omdat ze tijdens deze coronacrisis aan het werk zijn gebleven. Ze blijven gezinnen en kwetsbare personen bijstaan in de huishoudelijke taken.”

“Een veilige omgeving garanderen”

Ze hoopt zo hun veiligheid te garanderen. “Maar zij moeten in een veilige omgeving kunnen werken en gebruikers hebben daarin een belangrijke verantwoordelijkheid. Als een gebruiker die verantwoordelijkheid niet neemt en de veiligheidsmaatregelen niet respecteert, willen we het mogelijk maken om hem of haar tijdelijk uit te sluiten van het systeem.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Geen dienstcheques meer voor gebruikers die coronamaatregelen niet naleven”

  1. Nog zo ene die probeert uit de corona ruif mee te eten. De enige die per direct mag uitgesloten worden is madam zelf, politiekers die niet verder kunnen denken dan hun neus lang is hebben we hier op overschot. Alhoewel, bedenk ik nu ineens, de neuzen van onze Pinnocio-politiekers zijn onfatsoenlijk lang.

  2. Dit virus is stilaan een dictatuur aan het baren. Als nepoot Decroo in het parlement verklaart: ‘Een pandemie verdraagt geen politiek’, waarom durven de media dat dan niet interpreteren als een regelrechte instelling van een dictatuur en het vernederen van het parlement en de kiezer? Wat het in se is. Heeft het virus ons dom gemaakt? Zien we niet dat we goed de weg naar een Chinese politiestaat aan het inslagen zijn? We mogen de islamitische olifant in de kamer al niet meer benoemen, nu ook niet meer de slang die de democratie aan het inslikken is?

  3. Het enige waar heel dit corona beleid is op gebaseerd is op repressie, straffen, boetes, verbieden, sluiten van handelszaken… (Het lijstje is verre van volledig)
    Ongrondwettelijke avondklok, die door geen enkele politiek benoemde rechter veroordeeld zal worden.
    Zou er nog meer aan de hand zijn dan het bestrijden van een virus, buiten het nekken van de democratie, en onze vrijheidsberoving???

Plaats een reactie

Delen