Gents schepen Filip Watteeuw en burgemeester Matthias De Clercq. Foto Photonews.

Gents schepen Filip Watteeuw en burgemeester Matthias De Clercq. Foto Photonews.

Uncategorized

Gents circulatieplan brengt 23 miljoen op in vier jaar tijd

Wijnand Meeus

Op 3 april 2017 voerde de stad Gent het circulatieplan in. Daarbij werd de Oost-Vlaamse hoofdstad in verschillende zones opgedeeld waarin binnen de ring niet van zone naar zone kan worden gereden. De afgelopen vier jaar haalde de stad al 23 miljoen euro aan boetes op voor overtredingen van het circulatieplan.

In totaal werden er al 404.759 boetes geïnd tijdens de laatste vier jaar. Daarnaast wachten er nog 51.322 boetes op betaling. Ook deze zijn nog goed voor ongeveer 3 miljoen euro. De boetes van 2021 werden nog niet opgenomen in de cijfers. Dus in werkelijkheid ligt het bedrag nog hoger. Schepen voor Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) vindt het ‘raar’ dat er nog steeds veel boetes moeten worden uitgeschreven.

“Het circulatieplan is bijna vier jaar geleden ingevoerd”, klinkt het bij Watteeuw. “Automobilisten zouden de maatregelen moeten kennen, maar niet aangepaste GPS’en blijven een groot probleem. Het is een feit dat een GPS krachtiger is dan een verkeersbord. Daarom zien we zelfs op plaatsen waar er geen enkele twijfel mogelijk is, denk bijvoorbeeld aan het Lippensplein, heel veel boetes.”

Maar volgens verschillende ander Gentse gemeenteraadsleden is de signalisatie niet duidelijk genoeg. De cijfers zouden aantonen dat niet enkel de onoplettendheid van bestuurders het probleem is. De signalisatie zou beter kunnen en ook moet de inrichting van de straten onderzocht worden. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen