Minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Rudi Vervoort (PS). Foto Photonews

Minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Rudi Vervoort (PS). Foto Photonews

Uncategorized

Geweld tegen Brusselse politie stijgt met 14 procent

Wijnand Meeus

Vorig jaar nam het geweld tegen de Brusselse politie toe met 14 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. In totaal werden er 1039 feiten van geweld tegen de ordediensten gerapporteerd.

In vijf van de zes politiezones in Brussel is er een duidelijke stijging te merken van het geweld dat gepleegd wordt tegen de politie. Dit blijkt uit de cijfers die minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Rudi Vervoort (PS) deelde. Enkel in politiezone Montgomery is er een lichte daling van de cijfers. Het aantal feiten daalde van 77 naar 74.

In politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene namen de feiten wel enorm toe. In 2019 werden er 300 gevallen van geweld gerapporteerd. Afgelopen jaar waren dat er al 364. Dat is een stijging met een vijfde. Ook in de zone Brussel-Noord gaat het om een bijna even grote stijging van 18 procent. In 2020 werden daar 146 feiten vastgesteld, in 2019 waren dat er 124.

Volgens burgemeester Philippe Close (PS) wordt de kloof tussen de politie en de ‘Brusselse jeugd’ steeds groter. Hij zal dan ook op het einde van de maand deze ‘jongeren’ ontvangen om dan een aantal ideeën en denksporen ter verbetering van de relatie op tafel leggen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen