Gruwelijke moord op 42-jarige man: parket pakte 'een aantal' verdachten op maar "alle pistes liggen momenteel nog open"

Foto: Illustratief. Shutterstock. Gruwelijke moord op 42-jarige man: parket pakte 'een aantal' verdachten op maar "alle pistes liggen momenteel nog open"

Uncategorized

Gruwelijke moord op 42-jarige man: parket pakt minstens 3 minderjarige verdachten op: “alle pistes momenteel nog open”

Kristof Luypaert

Zaterdagvoormiddag 6 maart 2021 troffen passanten in een parkje in Beveren het zwaar toegetakelde lichaam aan van een man. De hulpdiensten zijn verwittigd maar konden enkel de dood van de man vaststellen. Alle pistes liggen momenteel nog open.

Het slachtoffer, David P., betreft een 42-jarige man uit Sint-Niklaas. Die zou in de val gelokt zijn via een dating app door een groepje ‘jongeren’ dat hem onder het voorwendsel van een afspraakje naar het park wilde lokken. Het parket blijkt nu meerdere verdachten in het vizier te hebben. “Enkele verdachten zijn gearresteerd die op dit moment verhoord worden,” zegt het parket in een verklaring.

Het parket vorderde intussen een onderzoeksrechter in Dendermonde wegens moord en gaat dus uit van voorbedachtheid. Het parket stapte ter plaatse af samen met de onderzoeksrechter, het labo, het afstappingsteam FGP en een wetsarts. Zondag is een autopsie verricht op het lichaam van het slachtoffer.

Details over de autopsie wil het parket niet vrijgeven, maar uit de eerste vaststellingen blijkt dat het slachtoffer “op bijzonder gewelddadige wijze” om het leven is gebracht. Informatie over het aantal verdachten, de leeftijd of hun nationaliteit wil het parket niet kwijt. Ook over het motief zegt het parket niets in hun persbericht.

Volgens HLN zouden er minsten 3 minderjarige verdachten gearresteerd zijn.

Aangenomen wordt dat de man in de val gelokt is en slachtoffer is geworden van een groepje “pedojagers”. Maar dat kan of wil het parket vooralsnog niet officieel bevestigen. “De ware toedracht van de feiten wordt onderzocht. Alle pistes liggen momenteel nog open”, klinkt het.

Lees ook dit eerder artikel over deze zaak.

https://redactie.palnws.be/2021/03/man-dood-teruggevonden-in-beveren/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen