Sans-papiers bezetten Begijnhofkerk. Foto Twitter.

Sans-papiers bezetten Begijnhofkerk. Foto Twitter.

Uncategorized

Illegalen voeren actie aan bezette Begijnhofkerk en willen geregulariseerd worden

/

Zondag hebben de sans-papiers die inmiddels al een ruim een maand lang de Brusselse Begijnhofkerk bezetten een actiedag gehouden om aandacht te vragen voor hun situatie. Ze willen geregulariseerd worden, maar vangen tot nu toe bot bij staatssecretaris Sammy Mahdi.

Sinds eind januari wordt de Begijnhofkerk in Brussel bezet door een groep van ruim 100 migranten zonder papieren. Het gaat voornamelijk om uitgeprocedeerde asielzoekers die geregulariseerd willen om alsnog in ons land te kunnen blijven. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) reageerde echter afwijzend op de bezetting en noemde het onder meer “chantage”.

Actiedag

Maar de illegalen geven niet op. Inmiddels wordt de Brusselse Begijnhofkerk al ruim vijf weken bezet door de groep en ook de universiteitsgebouwen van de ULB werden al bezet door diezelfde groep. Zondag organiseerden ze een ‘actiedag’ om aandacht te vragen voor hun situatie en problematiek. “Wat we willen is een wettelijke basis voor regularisatie, met duidelijke criteria”, aldus Riet Dhont van Vriendschap zonder Grenzen in HLN.

“Staatssecretaris Mahdi zegt altijd maar dat hij geen collectieve regularisatie wil maar daar gaat het niet om. Er is ook nooit een collectieve regularisatie geweest. De vorige regularisaties zijn altijd gebeurd op basis van individuele dossiers, maar wel op basis van duidelijke criteria, die opgenomen waren in een omzendbrief. Wat we nu willen, is geen omzendbrief maar een duidelijke, wettelijke basis, met een onafhankelijke commissie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Illegalen voeren actie aan bezette Begijnhofkerk en willen geregulariseerd worden”

  1. Er zullen, onder druk van coalitiepartner Ecolo en Groen, regularisaties komen. Opmerkelijk dat deze meute steeds kerken bezet en geen moskeeën. Als symbool van de islamitische overheersing kan dit tellen.

Plaats een reactie

Delen