Stikstofdecreet ingediend in Vlaams Parlement

Fractieleiders Van Rompuy (cd&v) en Vandaele (N-VA). Photonews

Uncategorized

Indonesië: 14 gewonden bij zelfmoordaanslag nabij kathedraal van Makassar

Niels Geerinck

Nabij de kathedraal in de Indonesisch stad Makassar heeft heeft zich vermoedelijk een zelfmoordterrorist opgeblazen. Er vielen 14 gewonden bij de bomexplosie. Dat meldt de plaatselijke politie.

Volgens de plaatselijke politie deed de aanslag zich voor terwijl twee personen de kathedraal probeerden te betreden. Er ging op dat moment een misviering door om Palmzondag te vieren, de eerste dag van de Goede Week. De minister van religieuze zaken Yaqut Cholil Qoumas veroordeeld de aanslag en vraagt de Indonesische ordediensten om een verscherpt toezicht voor andere kerken en kathedralen.

De bomexplosie deed zich voor om 10:30 lokale tijd. “Twee individuen probeerden de kerk te betreden. Daarna deed zich een explosie voor.”, aldus de woordvoerder van de lokale politie. Volgens de priester zou een parochiaan nog hebben proberen voorkomen dat de zelfmoordterrorist de kathedraal zou betreden.

In de media circuleren ondertussen geruchten over de daders. Volgens sommige bronnen waren ze deel van een islamitische terreurgroep genaamd Muhjadin Indonesia Timur (MIT), een groepering die banden heeft met IS.

Pasen vieren met verhoogde waakzaamheid

Met Palmzondag start de Goede Week die overal ter wereld door Christenen wordt gevierd. Na de aanslag liet de Indonesische overheid meteen weten dat ze waakzaam blijven voor de komende Paasperiode. Nationaal politiecommandant Listyo Sigit Pasobowo verzekerde de gelovigen dat ze Pasen in alle veiligheid zullen kunnen vieren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen