Acht doden bij bomaanslag in Egypte

Egyptische militair. Shutterstock

Uncategorized

IS-leider van Sinaï gedood in vuurgevecht met Egyptisch leger

Ruben Notteboom

De leider van de IS-militanten in Sinaï is gedood na een gevecht met het Egyptisch leger. Al-Hamadin, één van de gevaarlijkste en oudste extremistische strijders in het gebied, is verantwoordelijk voor de brutale moord op honderden burgers en Egyptische soldaten.

Sinaï, het gebied in Egypte aan de Israëlische grens, is al vaak het toneel geweest van bloederige gevechten en aanslagen. Islamitische militanten proberen al jaren de Egyptische overheid te verdrijven en hebben zich door de jaren heen aangesloten bij terreurorganisaties zoals IS.

Al-Hamadin had veel bloed aan zijn handen

Salim Salma Said Mahmoud al-Hamadin was de leider van de IS-terroristen in het gebied. Het kwam tot vuurgevechten tussen de terroristen en het Egyptische leger niet ver van Al-Barth, in het zuiden van Rafah aan de grens met Israël. Bij die vuurgevechten kwam al-Hamadin om het leven. Hij was zeker geen onbekende. Honderden burgers en soldaten kwamen door hem al om het leven. Hij was één van de oudste en gevaarlijkste terroristen van Sinaï.

De terreurleider werd al eens gearresteerd na aanslagen in Taba en Sharm al-Sheikh, maar hij wist te ontsnappen. Hij bleef actief aanslagen plegen en terreur zaaien. Al-Hamadin wist veel moslims te overtuigen om voor hem en IS te strijden. Vooral de gaspijpleidingen tussen Egypte en Israël werden meerdere keren geviseerd. Daarnaast vuurden de moslimterroristen al meerdere raketten af op Israëlische doelwitten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen