Jan Stroobants: "In plaats van 'uitnodigingsbrief' met tijdsslot, vragen wij mensen zélf hun vaccinatieafspraak te boeken"

Foto: PhotoNews. Jan Stroobants: "In plaats van 'uitnodigingsbrief' met tijdsslot, vragen wij mensen zélf hun vaccinatieafspraak te boeken"

Uncategorized

Jan Stroobants: “In plaats van ‘uitnodigingsbrief’ met tijdslot, vragen wij mensen zélf hun vaccinatieafspraak te boeken”

Kristof Luypaert

Jan Stroobants, is niet alleen bekend als spoedarts van GZA, maar is ook aangesteld als hoofd van het Antwerps vaccinatiedorp. Dat er in de rest van Vlaanderen zoveel vaccins verspild worden kan hij moeilijk begrijpen: “Bij ons ligt een prikje pas klaar na boeking tijdslot. Zo weten we dat de voorziene sloten ingevuld zijn en dat we kunnen vaccineren. Op die manier hebben we slechts 4% no-shows. Die overtollige vaccins geven we de dag zelf nog aan mensen op de reservelijst.” 

Stroobants zei vanochtend op Radio 2 verbaasd te zijn over de verspilling van vaccins in andere vaccinatiecentra. “Dat kan bij ons niet gebeuren. We hebben dat in Antwerpen en Gent anders aangepakt. In de rest van Vlaanderen krijg je een uitnodigingsbrief met een tijdslot om langs te gaan in je lokale vaccinatiecentrum. Men weet daarna amper of mensen zich ook effectief zullen aanbieden. Wij vragen mensen om zelf een moment in te boeken. Zo weten we dat de voorziene sloten ingevuld zijn en dat we kunnen vaccineren. Op die manier hebben we slechts 4% no-shows. Die overtollige vaccins geven we de dag zelf nog aan mensen op de reservelijst.” 

Jan Stroobants: “Slechts 4% van mensen dagen niet op en geen vaccins verspild”

Op het Antwerpse Spoor Noord zal het team van Stroobants deze week bijna 3.000 mensen een coronavaccin van AstraZeneca toedienen. Daarbij gaan er nauwelijks vaccins verloren, zo maakt hij zich sterk. “Bij ons moeten mensen hun komst bevestigen. Pas dan leggen we een vaccin klaar”, zei Stroobants op Radio 2 Antwerpen. Hij maakt zich ook druk over de traagheid van de Belgische vaccinatiecampagne.

Volgens Stroobants moet de vaccinatiesnelheid nu snel omhoog. “We kijken allemaal uit naar het herwinnen van onze vrijheden, maar er speelt veel meer. We moeten nu een derde golf vermijden. Elk prikje dat we zetten verkleint de kans dat corona voor iemand fataal afloopt”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen