Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Uncategorized

Kinderprogramma met naakte volwassenen veroorzaakt ophef in Nederland: “Walgelijk”

Anton Schelfaut

In Nederland doet een nieuwe kinderprogramma van zender NPO heel wat stof opwaaien. In ‘Gewoon. Bloot.’ kunnen kinderen uit het vijfde en het zesde leerjaar vragen stellen aan naakte volwassenen. Verschillende politici uitten op sociale media hun ongenoegen.

In het programma ‘Gewoon. Bloot.’ vraagt een groep kinderen vijf doodgewone mensen “het hemd van het lijf”. “Letterlijk, want de gasten zijn poedelnaakt”, bericht de NPO op Twitter. Op die manier moeten kinderen herontdekken wat echt en normaal is.

“Er worden toch wel directe vragen gesteld. Hoe komt het dat een piemel groter of kleiner is. Ik zelf heb een piercing door mijn penis. Daar werden wel vragen over gesteld”, vertelde deelnemer Gerben Bakker op de Nederlandse Radio 1. Dat schrijft De Telegraaf.

“Walgelijk”

De conservatieve SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij) reageert verbolgen. “Wat een walgelijk programma bij de NPO”, klinkt het in een tweet. “Dit is schennis van de eerbaarheid en in strijd met de goede zeden. SGP stelt schriftelijke Kamervragen.”

SGP-voorzitter Kees van der Staaij vindt het plan van de NPO “bizar”. “Alsof kinderen niet weten dat niet ieder lichaam hetzelfde is. Het gaat mij veel en veel te ver als dat gebeurt door leerlingen op de basisschool te confronteren met poedelnaakte wildvreemden in de klas. Hoe kom je erop?”

Volgens de SGP moeten tere zaken binnen het gezin worden besproken. “Dat is als het goed is een veilige en beschermde omgeving.” Bovendien vinden kinderen het ongemakkelijk om naar blote mensen te kijken. “Dat zegt al genoeg. Kinderen vinden dat moeilijk. Dat is niet voor niks. Die beschermende drempel die er van nature is, moet je niet slopen. Ik hoop dat het kabinet dit plan van tafel laat halen.” 

“Misdadig”

Thierry Baudet, voorzitter van FVD (Forum voor Democratie), noemt het programma “misdadig”. “Kinderen op tv lekker vragen laten stellen aan een naakte man met een penis-piercing. Gadverdamme. De publieke omroep schurkt hiermee aan tegen het promoten van pedofilie. Seksualisering van kinderen“, schrijft Baudet op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Kinderprogramma met naakte volwassenen veroorzaakt ophef in Nederland: “Walgelijk””

  1. Even opgezocht: “exhibitionisme in ruime zin is het seksueel genieten van bekeken te worden”.
    Ik dacht dat dit een strafbaar feit was? Blijkbaar niet op TV bij een linkse zender?

Plaats een reactie

Delen