(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Koepelorganisatie woon-zorgcentra wil vaccinatie verplichten

Wijnand Meeus

“We moeten denken aan een verplichting tot vaccinatie”, zegt Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van koepelorganisatie van woon-zorgcentra en ziekenhuizen Zorgnet-Icuro. Vele zorgmedewerkers weigeren momenteel zich te laten inenten tegen het coronavirus. En dat is een groot probleem volgens Cloet.

Na een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant in het coronavirus bleek dat vier van de zes besmette personeelsleden niet ingeënt bleken te zijn met een vaccin.  “Een waarschuwing”, vindt Steven Van Gucht van Sciensano. “We moeten denken aan een verplichting tot vaccinatie”, zegt Cloet. “We zouden dat in de arbeidswetgeving kunnen inschrijven, in de wet rond welzijn op het werk. Daarin staat nu al dat je gevaccineerd moet zijn tegen hepatitis als je in de zorg aan de slag wil. Dat moeten we kunnen uitbreiden met een vaccinatie tegen het coronavirus.”

Volgens Cloet is die verplichting hoogstnoodzakelijk. “De impact van de pandemie op de sector, op ons dagelijks leven, op wat we kunnen doen en laten, is gewoon te groot.” Ze maakt daar wel een kanttekening bij omdat er momenteel nog maar weinig vaccins beschikbaar zijn. “Er moeten natuurlijk voldoende vaccins beschikbaar zijn, en iedereen moet de kans hebben gekregen om een prikje te krijgen. Zover zijn we nog niet.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Koepelorganisatie woon-zorgcentra wil vaccinatie verplichten”

Plaats een reactie

Delen