Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert (Photonews)

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert (Photonews)

Uncategorized

Lachaert vindt N-VA-voorstel over heropening terrassen “roekeloos”

Pieter Van Berkel

N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover pleit in navolging van zijn partijgenoten Jambon en De Wever voor een heropening van de horecaterrassen. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert wil er niet van weten en noemt het voorstel “roekeloos”.

Nadat partijleider en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever en minister-president Jan Jambon eerder pleitten voor een heropening van de horecaterrassen, herhaalde N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover dat pleidooi in de Kamer. “De cijfers stijgen, dat is alarmerend”, zei De Roover. “Voor sommigen is dat blijkbaar makkelijk op te lossen met het woord verstrengingen. Het is belangrijk om de publieke opinie mee te krijgen in alle maatregelen.”

Net als Jambon zei De Roover dat het heropenen van de terrassen “niets met versoepelen te maken heeft”. De N-VA-Kamerfractieleider denkt dat de handhaving van de maatregelen moeilijk zal worden in de paasvakantie. “Als de regering daar blind voor blijft, dan vrees ik dat verstrengingen het omgekeerde effect zullen hebben”, klinkt het.

Lachaert: “Roekeloos voorstel”

Het voorstel viel meteen op een koude steen bij de regeringspartijen, maar Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert klonk mogelijk nog het hardst in zijn veroordeling. Hij haalde hard uit naar de N-VA en De Roover en betichtte hen van “roekeloosheid”, daarbij verwijzend naar de stijgende coronacijfers. “Je moet echt niet luisteren naar roekeloze voorstellen zoals het openen van terrassen, die de horeca zelf niet gevraagd heeft”, zei Lachaert fel.

Ook Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kreeg een veeg uit de pan van Lachaert. Volgens Weyts kan er van een sluiting van de scholen geen sprake zijn. “Iedereen moet met een open blik naar het volgend Overlegcomité en bereid zijn alle maatregelen te nemen”, zei Lachaert. “Wij betreuren dat sommige gemeenschappen onmiddellijk deuren sluiten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Lachaert vindt N-VA-voorstel over heropening terrassen “roekeloos””

Plaats een reactie

Delen