Illustratief: KBC Leuven. Foto Shutterstock

Illustratief: KBC Leuven. Foto Shutterstock

Uncategorized

Luc Popelier opnieuw CFO van KBC

Wijnand Meeus

Luc Popelier wordt opnieuw financieel topman bij bank-verzekeraar KBC. Hij vervangt de rol van Rik Scheerlinck als CFO. Scheerlinck gaat na een carrière van 37 jaar bij de bank op pensioen. Ook CEO van KBC België Daniel Falque stapt op.

Er is een verscheidenheid aan positiewissels bij de top van KBC aan de gang. CFO Rik Scheerlinck stapt op na een termijn van vier jaar. Hij wordt vervangen door Luc Popelier, die deze positie al beklede van 2011 tot 2017. Momenteel is Popelier nog CEO van de divisie International Markets. In zijn nieuwe functie zal hij toezien op de afdelingen Markets en KBC Securities.

“Ik ben er zeker van dat de benoeming van Luc Popelier een vlotte continuïteit waarborgt voor de investeerders en analisten”, zegt Johan Thijs, de CEO van KBC, in De Tijd. De nieuwe CEO van de divisie International Markets wordt  Peter Andronov. Andronov zal verder ook toezien op KBC Asset Management.

Ook CEO van KBC België Daniel Falque stapt op. Hij wordt vervangen door David Moucheron, zowel in functie van CEO als zijn plaats als directielid van de bank. Falque zal naar eigen zeggen vanaf mei ‘andere interesses nastreven’.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen