De Frans Thirrystraat in Zellik. Foto Google Streetview

De Frans Thirrystraat in Zellik. Foto Google Streetview

Uncategorized

Lydia Peeters (Open Vld) zet drones in om rijgedrag in kaart te brengen

Anton Schelfaut

Met het nieuwe verkeersplan ‘Mobiliteit Innovatief Aanpakken’ (MIA) wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) het aantal verkeersdoden drastisch verminderen. De Vlaamse regering zal onder meer drones inzetten om het rijgedrag van bestuurders in kaart te brengen. Dat heeft ze gezegd in een interview met De Zondag.

Minister Lydia Peeters (Open Vld) hoopt op die manier de verkeersveiligheid aan gevaarlijke verkeersknooppunten te verbeteren.“We willen onderzoeken hoe bestuurders zich aan bepaalde verkeerspunten gedragen. Dat moet voorkomen dat er nieuwe gevaarlijke punten ontstaan, de zogenaamde zwarte punten.”

Het gaat om twee proefprojecten die volgende maand van start gaan in West-Vlaanderen, in de streek rond Roeselare, en in Limburg.

Privacy

Volgens Peeters zijn er geen problemen op vlak van privacy. “Wie in de wagen zit, of wat u daarin doet, dat boeit ons niet. We willen het gedrag onderzoeken van bestuurders in bepaalde situaties. Dat zal ongevallen voorkomen.”

Verder benadrukt de minister dat schoolroutes extra aandacht zullen krijgen. “Onze kinderen moeten veilig naar school kunnen fietsen. Soms zijn dat maar kleine ingrepen, hoor. Maar vandaag blijven die liggen. Dat frustreert mij mateloos.”

Europa wil dat er tegen 2050 geen verkeersdoden meer vallen, maar dat vindt Peeters niet ambitieus genoeg. “Ik wil voor een echte trendbreuk zorgen. We moeten sneller handelen, beter samenwerken en meer handhaven. Naast educatie natuurlijk: dat blijft belangrijk”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Lydia Peeters (Open Vld) zet drones in om rijgedrag in kaart te brengen”

Plaats een reactie

Delen