Vlaamse onderwijskwaliteit gaat snel achteruit

Ben Weyts. Photonews

Uncategorized

Maggie De Block: “Ik heb gedaan wat ik kon en ik zou het zo opnieuw doen”

Anton Schelfaut

Eén jaar na het losbarsten van de coronacrisis blikt Maggie De Block (Open Vld) terug in een interview met De Zondag. De toenmalige minister van Volksgezondheid vindt niet dat ze mea culpa moet slaan. “Ik heb gedaan wat ik kon en ik zou het opnieuw zo doen”, aldus De Block.

In een interview met De Zondag geeft Maggie De Block toe dat de strategische stock van beschermingsmateriaal sneller vervangen had moeten worden. “Achteraf gezien was dat fout. Dat had veel paniek kunnen besparen. Maar verder … Ik heb gedaan wat ik kon en ik zou het opnieuw zo doen. Wij moesten beslissingen nemen op basis van amper tien procent van de informatie. Dat kan niet perfect zijn. Het is zo. Ik kon weinig anders doen. Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten.”

De Block vertelt ook dat ze geen moment gevreesd heeft voor haar geloofwaardigheid. “Neen, geen moment aan gedacht. Er zullen zeker mensen zijn die mij ongeloofwaardig vinden. Het virus is een onzichtbare vijand. Dat is moeilijk om tegen te strijden. Daarom zoeken sommigen in mij een zichtbare vijand. Alsof ik het virus zou hebben verspreid. Dat is eigen aan de politiek, zeker?”

Walging

Recent haalde De Block in La Dernière Heure uit naar de experten. “De bevolking walgt van hun communicatie”, klonk het. Of de bevolking niet vooral walgt van de politiek, wil De Zondag weten. “Een politicus is verkozen om zijn mening te geven. Als we dat niet willen, moeten we naar een systeem zoals Poetin in Rusland. Maar ik begrijp niet dat experten, die toch wetenschappelijk onderbouwd advies geven, allemaal verschillende dingen zeggen. Er zijn ook experten die de mensen angst willen aanjagen. Ik vind dat een foute strategie. De mensen zijn al bang genoeg. Veel mensen zijn iemand verloren in deze crisis. Iedereen heeft angst om te sterven”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Maggie De Block: “Ik heb gedaan wat ik kon en ik zou het zo opnieuw doen””

  1. Frank VDB is erg, maar Maggy was nog veel erger. Laat het aub door een echte deskundige, zoals Steven Van Gucht, uitleggen. Voor deze politiekers van de oude politieke cultuur is geen plaats meer : de bevolking dom houden ging in de vorige eeuw : net zoals geld en mondmaskers verbranden.

  2. “Achteraf gezien was dat fout. Dat had veel paniek kunnen besparen”. ???? Neen De Block, het had veel doden kunnen besparen!!!! Ik vraag mij serieus af of u nog in een (brede ) spiegel durft kijken.

  3. Recent haalde De Block in La Dernière Heure uit naar de experten. “De bevolking walgt van hun communicatie”, klonk het (citaat). Mevrouw De Block vergist zich. Haar gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef en falen in het bestrijden van de covid -19 pandemie als beleidspolitica geeft aanleiding tot onvrede. De zwarte Piet nu doorschuiven naar de experten is laag bij de grond. Voor alles bevoegd en niets verantwoordelijk, luidt de lijfspreuk bij de OVLD. Ondertussen houden de liberale excellenties in de Wetstraat, Alexander De Croo (premier) en Vincent Van Quickenborne (minister van Justitie) het land en de bevolking in een autoritaire wurggreep via besluitwetten, zonder inspraak van het parlement, zoals men pleegt te doen in totalitaire regimes.

Plaats een reactie

Delen