Vier jaar effectief voor verkrachting na ontvoering

Foto: Illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

Man (30) krijgt vier jaar cel voor verkrachting na ontvoering

Kristof Luypaert

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag een man van dertig schuldig bevonden aan verkrachting. Hij was eerder al bij verstek tot vier jaar cel veroordeeld. Maar hij ontkende de feiten en tekende verzet aan. Hij kreeg opnieuw vier jaar cel.

De 34-jarige Mechelaar is schuldig bevonden aan de verkrachting van een vrouw uit Antwerpen. De twee ontmoetten elkaar in een café in Antwerpen. Volgens de vrouw weigerde zij met hem mee naar huis te gaan. Daarop sleurde hij haar in zijn auto en reed met haar naar Mechelen.

In een ondergrondse parkeergarage slaagde de vrouw erin de politie te bellen met de mededeling dat ze “ontvoerd was en net niet vermoord”. De agenten die ter plaatse gingen konden helaas niemand meer aantreffen. De man nam mee naar zijn appartement en verkrachtte haar. Daags nadien deed de vrouw aangifte van de feiten bij de politie van Mechelen.

Slachtoffer verkrachting ontvoerd uit Antwerps café: cafébaas noch personeel verhoord

De man werd opgespoord maar ontkende de feiten. Hij gaf wel toe seks te hebben gehad maar beweerde dat dat met instemming van de vrouw gebeurde. Tijdens de verzetsprocedure stelde zijn advocaat het onderzoek in vraag.

“Hij zou haar in één van de drukste straten van Antwerpen met geweld in een wagen hebben gesleurd maar niemand heeft dat gezien. De cafébaas noch het personeel werden verhoord”, stelde de advocaat van de verdediging het onderzoek in vraag. De man is na verhoor aan een leugentest onderworpen en die zou in zijn nadeel zijn geweest.

Maar volgens de verdediging is ook dat geen exacte wetenschap. De drie rechters achtten de feiten echter duidelijk bewezen. Ze veroordeelden de man tot vier jaar effectief en vorderden ook de onmiddellijke aanhouding uit omdat er kans op recidive is en gevreesd wordt dat de man zich zal proberen te onttrekken aan zijn straf.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Man (30) krijgt vier jaar cel voor verkrachting na ontvoering”

Plaats een reactie

Delen