Marc Noppen (Photonews)

Marc Noppen (Photonews)||- Koning Filip brengt een bezoek aan Universitair

Uncategorized

Marc Noppen (UZ Brussel): “In plaats van versoepelen zouden we moeten verstrengen”

Axelle Bostoen

Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, maakt zich zorgen over de stijging van het aantal ziekenhuisopnames. Van versoepelingen kan volgens hem op dit moment geen sprake zijn.

“We moeten ons eerder afvragen of we niet moeten verstrengen”, klinkt het. Nu versoepelingen invoeren en extra contacten toelaten, kan volgens hem voor een exponentiële groei zorgen. “Ik heb het gevoel dat het een kwestie van weken is vooraleer alles weer open gaat”, aldus de CEO van het UZ Brussel. “Maar met deze cijfers moet het net omgekeerd zijn.”

Stijging ziekenhuisopnames

Het aantal besmettingen zou volgens Noppen na versoepelingen weer dagelijks verdubbelen. Hij ziet een lineaire stijging in het aantal ziekenhuisopnames. In het UZ Brussel worden momenteel 47 Covid-19-patiënten verzorgd. Twaalf patiënten liggen op de afdeling Intensieve Zorg. Tien van hen worden invasief beademd, twee worden ondersteund door een hart-longmachine. Daarmee is de maximumcapaciteit van de fase 1A waar het UZ Brussel nu inzit bereikt. 

“Er komen elke dag twee tot drie patiënten bij” vertelt Noppen. “Het is een soort vals plat dat heel lang duurt, maar tegelijk ook onze capaciteit op intensieve zorg begint op te vreten. Als deze trend aanhoudt, zullen we binnenkort moeten opschalen. En dat betekent een impact op de niet-coronazorg. Dat willen we te allen tijde vermijden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Axelle Bostoen (1998) heeft oog voor bestuur en beleid. Ze is vooral geïnteresseerd in wat er bij de burger speelt en houdt zich bezig met cultuur, dierenwelzijn en de invloed van de staat op de markt en de gemeenschappen.

1 gedachte over “Marc Noppen (UZ Brussel): “In plaats van versoepelen zouden we moeten verstrengen””

Plaats een reactie

Delen