Partijvoorzitter van het Rassemblement National Marine Le Pen. Foto Shutterstock

Partijvoorzitter van het Rassemblement National Marine Le Pen. Foto Shutterstock

Uncategorized

Marine Le Pen (RN) wil een referendum over migratie in Frankrijk

Simon Segers

Partijvoorzitter van Rassemblement National (RN) Marine Le Pen verkondige gisteren in het programma ‘Dimanche en politique’ op France 3 een referendum te willen organiseren over migratie. Het zou naar eigen zeggen “haar eerste daad als president zijn.”

Le Pen wijzigde de naam van het Front National in 2018 naar Rassemblement National. Het jaar ervoor had ze tijdens de presidentsverkiezingen een grote nederlaag geleden tegen huidig president Macron. Volgend jaar zijn er opnieuw presidentsverkiezingen en de verwachting is dat opnieuw Le Pen en Macron de tweede ronde zullen halen en dat dus een van hen president zal worden in 2022. Uit peilingen eind februari bleek al dat Le Pen een grotere populariteit geniet dan in 2017.

De Franse nationaliteit

Het referendum moet onder andere gaan over nationaliteit. “Ik denkt dat men de Franse nationaliteit moet erven of verdienen. We kunnen deze niet op quasi automatische wijze creëren.” Ze wil verder ook naturalisatie moeilijker maken: “De gezinshereniging voor onbegeleide minderjarigen is onder Emmanuel Macron uitgebreid. Eerst mochten zij hun ouders laten komen, nu ook hun broers en zussen. De problemen die gepaard gaan met deze minderjarigen doen mij geloven dat dit een waanzinnig systeem is.” Le Pen wil op termijn ook criminelen met een buitenlandse nationaliteit gemakkelijker het land kunnen uitzetten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Marine Le Pen (RN) wil een referendum over migratie in Frankrijk”

  1. De EU bepaalt het migratiebeleid dat steunt op open grenzen. Het tweede migratiepact is nog een stuk erger dan het eerste. Gezinshereniging wordt familiehereniging en “klimaatvluchtelingen” hebben steeds recht op asiel. De EU is haar continent zelf aan het vernietigen.

Plaats een reactie

Delen