Slaoui en Trump. Foto Photonews. © Polaris/Photo News - 06846029

Slaoui en Trump. Foto Photonews. © Polaris/Photo News - 06846029

Uncategorized

Marokkaans-Belgisch hoofd vaccinatiecampagne Slaoui ontslagen na seksuele intimidatie

Ruben Notteboom

Moncef Slaoui, het voormalig hoofd van de Amerikaanse vaccinatiecampagne, is ontslagen door het farmabedrijf GSK wegens seksuele intimidatie. Hij was geboren in Marokko, maar studeerde, werkte en leefde meer dan dertig jaar in België. Hij werd door Donald J. Trump aangesteld als hoofd van de vaccinatiecampagne.

De vaccinatiecampagne van president Trump heette “Warp Speed”. Slaoui moest die in goede banen leiden. Hij werkte bij Galvani Bioelectronics, een filiaal van GSK en Verly Life Science, waar hij zich specialiseerde in bio-elektrische medicijnen tegen chronische ziektes.

Intern onderzoek naar Slaoui

Het bedrijf heeft hem echter ontslagen wegens seksuele intimidatie. Dat bericht de Amerikaanse zender CNBC en meldt onder andere HLN. Een vrouwelijke werkneemster beschuldigde hem van dergelijk gedrag en er is een intern onderzoek geopend.

De 61-jarige Slaoui werkte al dertig jaar voor het farmabedrijf als verantwoordelijke voor vaccinontwikkeling. De feiten zouden al van jaren terug dateren, maar het slachtoffer durft nu pas naar buiten te komen ermee.

“Hij misbruikte zijn machtspositie”

Emma Walmsley, de CEO van GSK, schreef een brief naar het personeel waarin ze beweert geschokt en boos te zijn door te beschuldigingen. “Seksueel wangedrag wordt absoluut niet getolereerd,” klinkt het. Daarnaast publiceerde GSK ook nog een publieke verklaring waarin geschreven stond dat “Slaoui zijn machtspositie misbruikte, wat in strijd is met de waarden van het bedrijf.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen