Politielint op plaats delict. Foto Shutterstock

Politielint op plaats delict. Foto Shutterstock

Uncategorized

Meerdere schietpartijen in Atlanta: politie vermoedt racistisch motief

Simon Segers

Tijdens drie schietpartijen in verschillende massagesalons zijn acht mensen om het leven gekomen. De politie heeft een 21-jarige man opgepakt en vermoedt een racistisch motief.

Atlanta is een stad gelegen in de oostelijke staat Georgia. Gisterenavond lokale tijd viel een schutter twee massagesalons in dezelfde straat binnen. Hierbij vielen drie doden in het eerst etablissement en één in het andere. Bijna 50 kilometer noordwesten van Atlanta, in de stad Acworth, vond een uur eerder ook een schietpartij op een wellnesscentrum plaats. De politie heeft sterke vermoedens dat het om één dader gaat

Racistisch motief?

Hoewel de incidenten opvallende gelijkenissen vertonen heeft de politie voorlopig nog geen officieel verband bepaald. De 21-jarige Robert Aaron Long werd gearresteerd als vermoedelijke dader. Analyse van camerabeelden bevestigt dat het zeer waarschijnlijk is dat Long verantwoordelijk is voor de drie schietpartijen. De politiechef van Atlanta heeft op een persconferentie kennis gegeven dat zes van de acht slachtoffers Aziatische vrouwen zijn. Hij sluit een racistisch motief niet uit. Sinds het begin van de coronacrisis is er volgens president Biden een groeiend anti-Aziatisch sentiment in de VS. Onder meer de New Yorkse antiterreureenheden hebben uit voorzorg bescherming gestuurd naar verschillende Aziatische gemeenschappen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen