Vaccinatiecentrum (Photonews)

Vaccinatiecentrum (Photonews)

Uncategorized

Mensen zeggen afspraak coronavaccinatie af na bezorgdheid over AstraZeneca-vaccin

Axelle Bostoen

Na de groeiende bezorgdheid over het AstraZeneca-vaccin annuleren meerdere mensen hun vaccinatie-afspraak, dat melden verschillende vaccinatiecentra.

Ons land besliste onlangs nog dat het coronavaccin van AstraZeneca gebruikt zal blijven worden. Dit ondanks de stopzetting ervan in Denemarken, IJsland, Italië en Noorwegen uit bezorgdheid om mogelijke bijwerkingen, zoals bloedklonters. Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) is er geen reden om de vaccinatiestrategie aan te passen. Meerdere mensen annuleren nu zelf hun geplande vaccinatie. Er is nog geen zicht op hun precieze aantal.

Twijfel

Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid noemt het begrijpelijk dat er een aantal mensen zijn met twijfels over het vaccin van AstraZeneca. “De veiligheid van de vaccins wordt continu onderzocht om snel te kunnen ingrijpen mocht dat nodig zijn”, meldt hij in De Standaard. Moonens hoopt met die informatie mensen die twijfelen te overtuigen.

Denemarken, IJsland, Noorwegen en Italië stopten met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin aan hun burgers. Ze willen eerst onderzoek afwachten om de veiligheid van het vaccin te garanderen. Volgens het Europees Geneesmiddelenagentschap is er “waarschijnlijk” geen verband met het AstraZeneca-vaccin en trombose. Het onderzoek loopt verder.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Axelle Bostoen (1998) heeft oog voor bestuur en beleid. Ze is vooral geïnteresseerd in wat er bij de burger speelt en houdt zich bezig met cultuur, dierenwelzijn en de invloed van de staat op de markt en de gemeenschappen.

Plaats een reactie

Delen