Michelle Obama. Foto Shutterstock

Michelle Obama. Foto Shutterstock

Uncategorized

Michelle Obama spreekt zich uit over racismeclaim Meghan Markle

Simon Segers

De voormalige first lady Michelle Obama was vandaag te gast bij de Amerikaanse televisiezender NBC. De interviewster vroeg Obama’s mening over de recente beschuldigingen van racisme door de Britse prins Harry en Meghan Markle.

Oprah Winfrey staat er om bekend grote sterren te interviewen. Haar gesprek met het royale echtpaar was vorige week dan ook een veelbesproken onderwerp. Toen Michelle Obama vandaag werd gevraagd om een reactie antwoordde ze met weinig verbazing. “Ras is geen nieuw concept voor ‘people of color’. Het was dus niet volledig verrassend om haar gevoelens te aanhoren, dat ze deze zo benoemt.” Obama hoopt op een verzoening binnen de koninklijke familie. Een verzoening waaruit iedereen lessen kan trekken.

Een inclusieve familie

Meghan verklaarde bij Oprah dat een niet-nader genoemd lid van het Britse koningshuis zorgen uitte over de huidskleur van hun op dat moment ongeboren zoon Archie. “Ik zou nooit kunnen verstaan hoe het niet als een toegevoegde waarde kan gezien worden en als een reflectie van de wereld van vandaag, zeker nu. Zo kan men zien hoe inclusief de familie is, mensen die op jou lijken als lid van deze familie.”, zei Meghan destijds. Ze verwees hiermee naar haar eerdere opmerking dat het belangrijk is voor ‘people of color’ om voorbeelden te hebben. Michelle uitte haar medeleven voor Meghan: “Ik vind het hartverscheurend om te horen. Ze voelde zich een lid van de familie, maar deze denkt anders over haar.” Voormalig president Barack Obama en zijn echtgenote Michelle hebben een naar eigen zeggen een dichte band met Harry en Meghan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Michelle Obama spreekt zich uit over racismeclaim Meghan Markle”

Plaats een reactie

Delen