Het Forum verdedigde de afschaffing van zwarte Piet, bestempelt elke kritiek op de islam als ‘islamofobie’,

Foto: Sam Van Rooy (L), Bart Somers (R). PhotoNews. Het Forum verdedigde de afschaffing van zwarte Piet, bestempelt elke kritiek op de islam als ‘islamofobie’,nks Van Rooy - Rechts Somers

Uncategorized

Minderhedenforum ontving sinds 2014 ruim 11,5 miljoen euro subsidies van vier Vlaamse ministers

Kristof Luypaert

Het Minderhedenforum – de ‘participatieorganisatie van allochtonen’ – ontving deze legislatuur in totaal al meer dan 3 miljoen euro Vlaamse subsidies. Sinds 2014 gaat het zelfs om een bedrag van meer dan 11 miljoen euro. Het Forum weet zijn jaarlijkse dotatie daarnaast ook nog aan te dikken met projectsubsidies van vier verschillende Vlaamse ministers.

Een en ander blijkt uit een antwoord van minister van Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) op een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang).

Van Rooy eist nu dat deze “oversubsidiëring van de diversiteitsindustrie” meteen zou stoppen “wegens contraproductief”. Het Vlaams Belang dringt daar op aan, onder meer “wegens de intolerante standpunten die het Minderhedenforum inneemt” en die “de integratie eerder belemmeren dan vooruithelpen”

Minderhedenforum krijgt subsidies van vier Vlaamse kabinetten

Het Minderhedenforum is duidelijk een bevoorrechte organisatie voor de Vlaamse regering. Dat blijkt uit het antwoord van minister Somers aan Sam Van Rooy. Zo blijkt dat het Minderhedenforum in 2019 een bedrag van 748.696 euro en in 2020 een bedrag 714.753 euro als jaarlijkse werkingssubsidies ontving.

Maar dat is niet alles. Ook Vlaams CD&V-minister Hilde Crevits gaf daarbovenop het grootste projectsubsidiebedrag ter uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst ‘Focus op Talent’. Die projectsubsidie op zich levert nog eens een bedrag van 1,32 miljoen euro op. Ook het kabinet van minister Wouter Beke (CD&V) voorzag twee projectsubsidies voor het Minderhedenforum. Voor de toeleiding van rondtrekkende woonwagenbewoners naar hulpverlening krijgt het Minderhedenforum van Beke 219.106,5 euro.

Maar ook Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA) kende voor een ‘bijzondere opdracht’ binnen de engagementsverklaring ‘Diversiteit als meerwaarde’ subsidies toe ter waarde van 56.727 euro. Wie de rekensom maakt komt uit op een bedrag van ruim 3 miljoen euro. Daarin is de werkingssubsidie van 714.753 euro voor 2021 die nog niet is toegekend niet eens meegerekend.

Somers gaf voorts ook de subsidiebedragen mee die tijdens de vorige legislatuur aan het Minderhedenforum zijn toegekend. Zo blijkt dat sinds 2014 het Minderhedenforum al meer dan 11,5 miljoen euro aan subsidies ontving van de Vlaamse regering.

Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) tijdens een zitting van het Vlaams Parlement. © Bert Van Den Broucke/Photo News

Van Rooy: Het Forum verdedigde de afschaffing van zwarte Piet, bestempelt elke kritiek op de islam als ‘islamofobie’ en pleit voor discriminatie van autochtone Vlamingen op de arbeidsmarkt

Bij de erkenning van een nieuwe allochtone participatieorganisatie koos Somers in november 2020 onverwacht voor de vzw join.Vlaanderen. Dat is een andere multiculturele organisatie – die op het moment van zijn keuze nog maar enkele maanden opgericht was, zoals PAL NWS al berichtte in januari van dit jaar.

https://redactie.palnws.be/2021/02/vb-voert-actie-aan-kabinet-jambon-snoei-in-subsidies-voor-diversiteit-en-links-activisme/
Klik hier om dit artikel te lezen

Het Minderhedenforum trok daarop naar de Raad van State, waarna beslist werd dat het Minderhedenforum en join.Vlaanderen zouden fusioneren. De nieuwe fusieorganisatie zal dezelfde werkingssubsidie toegekend krijgen als de vorige jaren, kondigde de minister al aan, namelijk €714.753. “Maar wellicht zal ook dit bedrag weer fors worden aangevuld met projectsubsidies”, vreest Van Rooy.

Het standpunt van het Vlaams Belang is duidelijk. “Het Minderhedenforum draagt niet bij tot een succesvolle integratie en inburgering van immigranten. Het Forum verdedigde de afschaffing van zwarte Piet, bestempelt elke kritiek op de islam als ‘islamofobie’, steunt Stalinistische praktijktesten, en pleitte voor de discriminatie van autochtone Vlamingen op de arbeidsmarkt, zowel door de overheid als in de privésector.”

Voor van Rooy is de maat vol: “Het Minderhedenforum heeft alleen maar meer polarisering tussen bevolkingsgroepen in de hand gewerkt.” Vorige maand voerde de partij ook al actie aan het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

3 gedachten over “Minderhedenforum ontving sinds 2014 ruim 11,5 miljoen euro subsidies van vier Vlaamse ministers”

  1. je kan het niet beter formuleren!!!
    maar ja dat is bijna een europees projekt waarbij de lokale lakeien meedraven zoals paarden .
    ze gaan ervan uit dat ze op die manier alle problemen gaan oplossen terwijl we heel goed weten
    dat een aantal minderheden onze kultuur,wetten enz gewoon naast zich leggen en eerder hunne willen opdringen.

  2. Als de Overheid WEL een “Minderhedenforum” subsidieert maar geen cent gunt aan enigerlei “Meerderhedenforum” pleegt de Overheid dan geen met “positieve actie”(sic) gecamoufleerde “autochtonofobe discriminatie” ? Gaat dit niet regelrecht in tegen wat de Belzeikse Constitutie verordent in art 10 (“alle Belgen gelijk voor de Wet” ) en art 11 (Verbod op discriminatie) ?????
    Primeert het door UNIA uit hun Linkse duim gezogen PoCo-concept “positieve actie”(sic) dan op die beide Grondwetsartikels ? Door het feit dat ze numeriek in de meerderheid zijn wordt er bij autochtonen het hoogste debiet aan allerlei belastingen afgetroggeld en afgeperst, dus ook ter financiering van de eigen “autochtonofobe discriminatie” vermomd met “positieve actie”(sic). Zijn wij dan masochisten vermits wij onze billijke belangen behartiging dan zo laten verkwanselen door de autochtonofobe, allochtonofiele en xenofiele Overheid ? Uw electoraal vonnis over het huidige wanbeleid kan pas in 2024. Intussen probeert het PoCo-Repressie Apparaat wel Voorpost’s “Vrijheid van Meningsuiting” te wurgen in Mechelen wegens een spandoek met als tekst “stop de islamisering” waarmee ze zich enkel engageren tot een aansluiting bij eeuwenlange Europese Verweer. Cfr, de Kruisvaarders, Karel Martel, Roland de Roncevaux, de Spaanse Reconquista op de Moren, het Beleg van Wenen 1 & 2, de Slag van Lepanto, de Grieken die de Turkse muzelmannen buiten stampten etc…etc….en tegen de Koran Hate Speech verzen, oproepend tot geweld tegen “ongelovigen”, waarop Muzelmanse terroristen zich konden baseren om hun wandaden te plegen op Zaventem, te Maalbeek en elders in ons Fort Europa.

Plaats een reactie

Delen