"Baby's van drie maanden oud kunnen racistisch zijn" Foto Shutterstock.

"Baby's van drie maanden oud kunnen racistisch zijn" Foto Shutterstock.

Uncategorized

Ministerie van Onderwijs Arizona: “Baby’s van drie maanden oud kunnen racistisch zijn”

Anton Schelfaut

In de Verenigde Staten heeft het ministerie van Onderwijs van Arizona een ‘gelijkheidsinstrument’ ontwikkeld. Daarin staat dat kinderen al vanaf drie maanden raciale vooroordelen kunnen ontwikkelen. Het ministerie wil ouders en leerkrachten aanmoedigen om met jonge kinderen te praten over racisme.

“Het ministerie van Onderwijs van Arizona heeft een ‘gelijkheidsinstrument’ ontwikkeld. Daarin wordt beweerd dat baby’s al na drie maanden de eerste tekenen van racisme vertonen en dat witte kinderen een ‘sterke voorkeur hebben voor witheid’ op vijfjarige leeftijd.” Dat schrijft auteur Christopher F. Rufo op Twitter.

Een infografiek bij de tweet toont de ontwikkeling van raciale attitudes bij kinderen vanaf de geboorte tot op zesjarige leeftijd. Pasgeboren baby’s hebben nog geen raciale voorkeuren, maar deze ontwikkelen zich vanaf drie maanden. “Bij de geboorte kijken baby’s op dezelfde manier naar gezichten van alle etnieën. Na drie maanden kijken ze meer naar gezichten die overeenkomen met de etniciteit van hun verzorgers.”

Op 30 maanden kiezen kinderen hun vriendjes op basis van etniciteit. Volgens de grafiek “piekt de expressie van raciale vooroordelen” bij kinderen van vier tot vijf jaar.

Hoewel zwarte en Latijns-Amerikaanse kinderen hun inherent racisme verliezen, zou dit bij witte kinderen niet het geval zijn. “Vanaf vijf jaar hebben zwarte en Latijns-Amerikaanse kinderen geen voorkeur voor hun eigen groepen. Witte kinderen hebben op deze leeftijd een sterke voorkeur voor witheid.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Ministerie van Onderwijs Arizona: “Baby’s van drie maanden oud kunnen racistisch zijn””

  1. Ik begin ernstig te twijfelen aan het gezond verstand van de ” leiding gevende “( ? ) Amerikanen!!!!
    Hoe kun je nou in alle ernst zulke idiotieën en achterlijkheden verkondigen? Willen die ook au sérieux genomen worden??? Het is erg gesteld met de geestelijke ontwikkeling in Amerika!!!

Plaats een reactie

Delen