Lege straten na ingaan avondklok. Foto Shutterstock.

Lege straten na ingaan avondklok. Foto Shutterstock.

Uncategorized

N-VA dient wetsvoorstel in tegen avondklok

/

De druk op de avondklok neemt toe. N-VA dient nu een wetsvoorstel in om de avondklok via die weg te doen schrappen. Regeringspartij MR wil de avondklok ook opheffen, net als Vlaams Belang. De andere partijen willen de avondklok liever nog behouden.

Opvallend stil was het over de avondklok tijdens de aankondiging van de versoepelingen en het lange termijn-plan voor verdere versoepelingen de komende weken en maanden. Maar daar was een reden voor, zo verduidelijkte vicepremier Vincent Van Quickenborne nadien. De federale regering wil de avondklok nog lange tijd behouden, ook nadat de horeca op 1 mei weer de deuren zou openen.

Verzet

Maar daar komt hoe langer hoe meer verzet tegen. Binnen de federale regering zijn de Franstalige liberalen van de MR de enige kritische partij, maar daarbuiten lijkt er nog weinig draagvlak voor de avondklok. Bij de bevolking zou nog een minderheid achter die avondklok staan, en ook de oppositiepartijen zorgen voor alsmaar meer tegenstand.

De Vlaams Belang-jongeren startten een drietal weken al met een petitie tegen die avondklok en N-VA dient nu ook echt een wetsvoorstel in om de avondklok af te schaffen. “Een acute noodingreep verwerd tot een langdurige maatregel per ministerieel besluit, zonder democratisch debat. Dat moet stoppen”, aldus fractievoorzitter Peter De Roover op Twitter.

Ook Theo Francken had het op Twitter over het wetsvoorstel dat zijn partij indiende. “Na ons voorstel om de parlementaire democratie te herstellen en de uitvoerende macht terug in de democratische pas te doen lopen, leggen we nu een wetsvoorstel neer om de avondklok te beëindigen”, stelt Francken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “N-VA dient wetsvoorstel in tegen avondklok”

Plaats een reactie

Delen