Premier Rutte en premier De Croo. Foto Photonews.

Premier Rutte en premier De Croo. Foto Photonews.

Uncategorized

Nederlands premier Mark Rutte vol lof over premier De Croo: “Had mijn broer kunnen zijn”

/

Nederlands premier Mark Rutte zou met zijn VVD volgens de peilingen opnieuw de grootste partij worden van het land en Rutte lijkt zichzelf dus opnieuw op te volgen als premier. VRT NWS sprak met hem over de Nederlandse verkiezingen, en in dat gesprek liet hij zich lovend uit over zijn Belgische collega, premier Alexander De Croo.

De zogenaamde toeslagenaffaire zorgde voor een abrupt einde van de regering Rutte III, maar de kans dat Mark Rutte zich mag opmaken voor een vierde ambtstermijn in ‘Het Torentje’ is groot. Met 33 zetels in de peilingen is de VVD van Rutte met voorsprong de grootste partij, gevolgd door de PVV van Geert Wilders dat 20 zetels zou halen.

In een interview met VRT NWS zegt Rutte niet op de zaken vooruit te willen lopen. Een meerderheid van de kiezers gaf tot enkele dagen voor de verkiezingen immers nog aan niet zeker te zijn op wie ze zouden stemmen. “In Nederland kan er op het laatste moment nog veel verschuiven”, aldus Rutte. “Ik en de andere partijen hebben tot nu toe allemaal nul zetels, we moeten het nog zien.” 

Het recept voor zijn blijvende succes? “Zelfrelativering, een beetje kunnen incasseren, jezelf niet te belangrijk maken: dat helpt allemaal”, aldus Rutte, waarbij hij ook pluimen op de hoed van Open Vld en premier Alexander De Croo steekt. “Dat merk ik ook bij mijn collega’s van Open Vld. Alexander De Croo had mijn broer kunnen zijn.”

De Croo reageerde op die lovende woorden via Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Nederlands premier Mark Rutte vol lof over premier De Croo: “Had mijn broer kunnen zijn””

Plaats een reactie

Delen