Nederlandse justitie waarschuwt voor jongensprostitutie: “Seks voor een slaapplaats en andere schokkende details”

foto: shutterstock. Nederlandse justitie waarschuwt voor jongensprostitutie: “Seks voor een slaapplaats en andere schokkende details”

Uncategorized

Nederlandse justitie waarschuwt voor jongensprostitutie: “Seks voor een slaapplaats en andere schokkende details”

Kristof Luypaert

In het Nederlandse Utrecht zijn twee zestigers, de genaamde Romeo ’Hans’ A. en Nico L. veroordeeld tot zes jaar en tbs met dwangverpleging wegens mensenhandel in kwetsbare jongens.  Het fenomeen van jongensprostitutie komt daarmee opnieuw in de aandacht. Dat schrijft De Telegraaf.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie vreest dat het prostitutiemilieu steeds vaker kwetsbare minderjarige jongens als escort gebruikt.

Het gaat vaak om jongens in een problematische opvoedingssituatie die tegen betaling seksuele diensten leveren. Niet altijd herkent de maatschappij hen daarbij als slachtoffer. Er heerst vaak een gevoel van schaamte. Maar ook verborgen homoseksualiteit, en de impact van het geloof kunnen een rol spelen.

Penislengte

In het proces tegen de Utrechtse zestigers die ’prinsjes op bestelling’ regelden bleek dat ze alle privé-details bijhielden. Tot en met de penislengte van de minderjarigen.

Deels uit nieuwsgierigheid en deels voor het geld gingen jongens de prostitutie in. Volgens de Nederlands officier van justitie Van der Zwan verdient deze groep dezelfde aandacht die slachtoffers van loverboys al langer krijgen.

Van fysieke dwang of mishandeling zou geen sprake zijn. “Maar de dwang zit hem hierin in dat er misbruik wordt gemaakt van kwetsbare jongens.” Soms laten de jongeren zich misbruiken, voor een slaapplaats, bij de klant, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen