Netanyahu: "Duidelijk dat Iran achter aanval op Israëlisch schip zit"

Foto: Shutterstock. Netanyahu: "Duidelijk dat Iran achter aanval op Israëlisch schip zit"

Uncategorized

Netanyahu: “Duidelijk dat Iran achter aanval op Israëlisch schip zit”

Pieter Van Berkel

Volgens de Israëlische premier Benjamin Netanyahu (Likoed) is Iran verantwoordelijk voor een ontploffing aan boord van een Israëlisch schip in de Golf van Oman.

Het voertuigtransportschip MV Helios Ray werd donderdagnacht getroffen door een ontploffing boven de waterlijn. Aan beide zijden van de romp zaten gaten.

Volgens de Israëlische premier lijdt het geen twijfel dat aartsrivaal Iran verantwoordelijk is voor de aanval. “Dit was inderdaad een operatie van Iran”, zei Netanyahu zondag in een vooraf opgenomen gesprek met de Israëlische radiozender Kan. “Dat is duidelijk.”

Op de vraag of Israël vergeldingsaanvallen zou uitvoeren, antwoordde Netanyahu ontwijkend. “We vallen Iran in de hele regio aan“, aldus Netanyahu.

Luchtaanvallen op Syrië

Toeval of niet, zondagavond vonden raketaanvallen op Iraanse doelen plaats in het zuiden van Syrië, in de buurt van de hoofdstad Damascus. Syrië beschuldigt Israël ervan achter die aanvallen te zitten. Het is niet de eerste keer dat Israël luchtaanvallen uitvoert op Iraanse doelen in Syrië.

Vanuit Iran kwam er geen commentaar op de Israëlische beschuldigingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Netanyahu: “Duidelijk dat Iran achter aanval op Israëlisch schip zit””

  1. Wie dropt er raketten op Syrië? Juist, Benjamin Netanyahu (Likoed). Wie handhaaft er illegaal een militaire en economische blocus van Gaza? Toch wel zeker diezelfde Netanyahu uit Israël. Wie zijn dan wel de machtige vrienden die hem beschermen en carte blanche geven?

Plaats een reactie

Delen