Nigel Farage in het Europees Parlement (Shutterstock)

Nigel Farage in het Europees Parlement (Shutterstock)

Uncategorized

Nigel ‘Mr Brexit’ Farage stopt met politiek

Simon Segers

Nigel Farage plaatste gisterenavond een filmpje op Twitter waarin hij aankondigt te stoppen als actieve politicus. Naar eigen zeggen was de Brexit klaarspelen de enige reden waarom hij er ooit aan begonnen was.

In 1993 was Farage mede-oprichter van UK Independence Party (UKIP). Van 2006 tot 2009 en van 2010 tot 2016 was hij partijleider van UKIP en lid van het Europees Parlement tot de Brexit vorig jaar een feit was. Omwille van een meningsverschil met de leider van UKIP verliet Farage de partij. In 2019 vervoegde hij de Brexit Party waar hij spoedig leider werd.

Brexit voltooid

Farage bekent dat de omstandigheden waarin de Brexit er gekomen is niet ideaal zijn, maar dat de voordelen zeer duidelijk zijn. “Het vaccin toont duidelijk de voordelen. Als ik terugkijk op bijna 30 jaar, dan is de reden dat ik als politieker begonnen ben ons lidmaatschap van de Europese Unie. Alsmede dat de hele politieke klasse en (hun) media voorstander waren om dit lidmaatschap verder te zetten. Dit werd mijn levensdoel.”, aldus Farage op Twitter.

Ondank dat hij zich terugtrekt uit het politieke leven, belooft Farage wel om een sterke aanwezigheid op sociale media te blijven. Hij ziet de grootste dreiging in de Chinese Communistische Partij en “de indoctrinatie van de Britse kinderen in de scholen”. Verder kondigt Farage aan zich te willen inzetten voor de natuur, meer specifiek voor meer bossen en propere oceanen. Opvolger Richard Tice wordt gewaarschuwd voor een “vijandige media” en de immense werkdruk. “Ik sta klaar als hij me nodigt heeft.”, verzekert Farage.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen