President Joe Biden (Shutterstock)

President Joe Biden (Shutterstock)

Uncategorized

Nog altijd wachten op Bidens eerste persconferentie

Axelle Bostoen

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na 55 dagen in functie nog geen eerste persconferentie gehouden. Dat is de langste periode in 100 jaar tijd voor een nieuwe president.

De president gaf vorige week zijn eerste prime time-toespraak om te spreken over de de strijd tegen het coronavirus. Een persconferentie gaf hij echter nog niet. Met een periode van meer dan zeven weken breekt hij het record van de langste periode waarin een nieuwe president op zich laat wachten, merkt Washington Post op.

Biden verslaat met dit record zijn 15 recente voorgangers, die allemaal binnen 33 dagen na hun aantreden een eerste solo-persconferentie hielden. Zijn recentste voorganger, Donald Trump, gaf zijn eerste persconferentie al na een week van de start van zijn presidentschap. Ronald Reagan en Bill Clinton lieten 9 dagen op zich wachten en Barack Obama 20 dagen.

Het Witte Huis verdedigt de afwezigheid van Biden en meldt dat hij gefocust is op de pandemie en dat hij informeel vragen beantwoordt van verslaggevers. Het Witte Huis voegt daaraan toe dat de president een persconferentie zal houden in april, maar er is nog geen specifieke datum vastgesteld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Axelle Bostoen (1998) heeft oog voor bestuur en beleid. Ze is vooral geïnteresseerd in wat er bij de burger speelt en houdt zich bezig met cultuur, dierenwelzijn en de invloed van de staat op de markt en de gemeenschappen.

Plaats een reactie

Delen