Nu ook twee Antwerpse agenten opgepakt in operatie Sky ECC

Foto: Politie Antwerpen. Nu ook twee Antwerpse agenten opgepakt in operatie Sky ECC

Uncategorized

Nu ook twee Antwerpse agenten opgepakt in operatie Sky ECC

Kristof Luypaert

In het kader van het grote onderzoek naar Sky ECC en het criminele drugsmilieu dat daar gebruik van zou hebben gemaakt, zijn donderdag twee agenten van de Antwerpse lokale politie opgepakt. Dat bevestigt het Antwerpse parket. De Antwerpse politie is op de hoogte maar wil geen commentaar kwijt. Eerder zijn ook al twee Antwerpse advocaten opgepakt en onder aanhoudingsmandaat geplaats.

De agenten zijn donderdagochtend opgepakt, en niet tijdens de actie die dinsdag in het hele land is georganiseerd. Volgens het parket zijn er ernstige aanwijzingen dat een hoofdinspecteur van de politiezone Antwerpen benaderd is vanuit het criminele milieu.

Zijn partner die eveneens bij de Antwerpse politie werkt is ook opgepakt. De onderzoeksrechter liet donderdag de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC) van de federale politie een huiszoeking uitvoeren bij het koppel thuis. Nadien ook op hun respectieve werkplekken.

De man verschijnt vrijdag voor de onderzoeksrechter, de vrouw is intussen al weer vrijgelaten.

“We zijn op de hoogte en laten het gerechtelijk apparaat haar werk doen”, reageert politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Over dossiers als deze kunnen we nooit uitspraken doen omwille van onze rol als tuchtoverheid. We hebben vertrouwen in het gerechtelijk onderzoek.”

De feiten zijn volgens het parket gekwalificeerd als deelname aan een criminele organisatie, corruptie en schending van het beroepsgeheim. In het onderzoek zal onder meer worden bekeken of de hoofdinspecteur al dan niet gegevens uit databanken heeft doorgespeeld en of hij dat in mogelijk tegen betaling zou hebben gedaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen