De Ocean Viking, een ambulanceschip van SOS Mediterranee. Shutterstock

De Ocean Viking, een ambulanceschip van SOS Mediterranee. Shutterstock

Uncategorized

Ocean Viking redt 106 migranten voor Libische kust

Anton Schelfaut

De bemanning van de Ocean Viking heeft zaterdag 106 mensen gered voor de kust van Libië. Dat heeft de Franse ngo SOS Mediterranee bekendgemaakt. Het gaat om de tweede missie deze winter. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De reddingsactie vond zaterdagochtend plaats op 34 zeemijl (63 kilometer) voor de Libische kust. Daar kwam een “opblaasbare boot in nood”, laat de ngo weten op Twitter.

Aan boord bevonden zich 31 mannen, 8 vrouwen en 67 minderjarigen, van wie 51 zonder begeleiding. Dat meldt een woordvoerder van AFP.

Het gaat om de tweede missie van het ambulanceschip deze winter. Tijdens haar eerste missie in januari en februari heeft de Ocean Viking ongeveer 800 mensen gered. De Internationale organisatie voor Migratie (IOM) meldt dat vorig jaar meer dan 1.200 migranten om het leven zijn gekomen in de Middellandse Zee.

Ngo-schepen zoals de Ocean Viking worden ervan beschuldigd mensensmokkel te faciliteren. De Europese Unie is echter nog steeds verdeeld over de aanpak van de illegale migratiecrisis. De Raad van Europa hekelde eerder deze maand nog de “onwil van de Europese staten” om een beleid uit te stippelen dat migranten, die de Middellandse Zee oversteken, beschermt. Daardoor zouden “duizenden mensenlevens” verloren zijn gegaan, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen