Onderzoek naar drugsfeiten op Brussels seksfeestje met Europarlementslid geseponeerd

Foto: József Szájer. Bron: Szabolcs Panyi, Twitter.

Uncategorized

Onderzoek naar drugsfeiten op Brussels seksfeestje met Europarlementslid geseponeerd

Kristof Luypaert

Het onderzoek naar het feestje in Brussel waarop onder meer het Hongaarse Europees Parlementslid József Szàjer (Fidesz) is betrapt, is door het parket afgesloten zonder gevolg. Dat meldt de krant La Dernière Heure en is bevestigd door het Brusselse parket aan BELGA. Het onderzoek focuste op de drugmisdrijven die naar aanleiding van het feestje gepleegd zouden zijn. Voor de inbreuken op de coronamaatregelen had Szàjer een boete gekregen en ook betaald.

Het feestje in de Brusselse Steenstraat is op vrijdag 27 november stilgelegd nadat buren geklaagd hadden over nachtlawaai. Toen de agenten de woning binnenvielen, bleek er een 25-tal personen aanwezig op een seksfeestje.

Twee aanwezigen deden een beroep op hun diplomatieke onschendbaarheid. Een derde man probeerde via de regenpijp aan de politie te ontkomen. Hij werd echter opgemerkt door een buurtbewoner, die de politie verwittigde. Die man bleek Europees Parlementslid József Szàjer te zijn, lid van de Hongaarse conservatieve regeringspartij Fidesz.

Volgens het Brusselse parket zijn in de rugzak van de man verdovende middelen aangetroffen, maar Szàjer ontkende dat hij drugs had gebruikt en verklaarde niet te weten hoe de verdovende middelen in de tas waren terechtgekomen. “Het onderzoek naar de drugs die hij op zak zou hebben gehad, werd intussen geseponeerd”, zegt parketwoordvoerder Martin François. “Hij heeft een boete gekregen voor de inbreuken op de coronamaatregelen. Het was de eerste keer dat hij een proces-verbaal kreeg daarvoor.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen