Ontploffing bij covid-teststraat in Nederland: politie gaat uit van kwaad opzet

foto: shutterstock. Ontploffing bij covid-teststraat in Nederland: politie gaat uit van kwaad opzet

Uncategorized

Ontploffing bij covid-teststraat in Nederland: politie gaat uit van kwaad opzet

Kristof Luypaert

Bij een covid-teststraat van de GGD is woensdagochtend om 06.55 uur een explosief afgegaan. Bij de ontploffing zijn ramen vernield. Volgens de politie raakte daarbij niemand gewond. De omgeving is volledig afgezet en de politie is een onderzoek gestart. De politie gaat uit van kwaad opzet.

De GGD-teststraat, gevestigd aan de Middenweg 7 in Bovenkarspel, ging eind november vorig jaar open en heeft een maximale capaciteit van 800 testen per dag.

Volgens de Nederlandse openbare omroep Nos zou er een metalen pijp ontploft zijn. De politie spreekt van een gerichte actie en heeft de omgeving afgezet.

De regio West-Friesland waar Bovenkarspel ligt, is al enige tijd zwaar getroffen door corona. Het aantal besmettingen stijgt sinds een paar dagen bijzonder snel, met name in Hoorn.

Eerder dit jaar is in januari in Urk ook al een coronatestcentrum in brand gestoken. Dat gebeurde tijdens protesten tegen de avondklok.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen