Sam Brokken in De Zevende Dag

Uncategorized

Ontslagen onderzoeker PXL Hogeschool reageert: “Wat ik zeg, zeggen ook tienduizenden topwetenschappers”

Wim De Smet

Sam Brokken, de onderzoeker die door de PXL Hogeschool in Hasselt werd afgezet omdat hij kritiek had op het coronabeleid, reageert verbolgen op zijn ontslag. “Wat ik zeg, dat zeggen ook tienduizenden virologen en experten wereldwijd.”

Sam Brokken is, of beter: was, docent en diensthoofd van het departement gezondheidszorg aan de PXL Hogeschool. Vanmiddag kreeg hij zijn ontslag. “Er werd me via de telefoon droogweg meegedeeld dat ik mijn activiteiten met onmiddellijke ingang mocht neerleggen”, meldt Sam Brokken. “Wat er in het officiële schrijven van de directie zal vermeld staan als reden, weet ik nog niet. Ik vernam intussen dat de school een verschillende mening heeft over de invulling van mijn functie.”

“Geen antivaxxer”

De onderzoeker belandde vorige maand in het oog van de storm na een debat met vaccinoloog Pierre Van Damme op 14 februari in De Zevende Dag. “Ik ben door heel wat journalisten weggezet als een antivaxxer, maar dat ben ik helemaal niet”, vertelt hij. “Tijdens het debat in De Zevende Dag ben ik welgeteld 1 minuut en 49 seconden aan het woord geweest. Ik heb gezegd dat ik me ethische reflecties stel bij het toedienen van een vaccin als je weet dat de brede bevolking slechts lichte symptomen vertoont als ze met het virus besmet raken. We zitten nu aan een mortaliteitscijfer van 0,05 procent voor mensen jonger dan 70 jaar. Is het dan te verantwoorden dat we een hele populatie gaan vaccineren? Daar is eigenlijk geen noodzaak toe. Hetzelfde geldt voor een griepvaccin. Ook dat is alleen nuttig voor mensen met een aandoening of ouderen.”

Sam Brokken zegt dat hij niet alleen staat met zijn vaststellingen. “Een maand na die televisie-uitzending, verscheen er een openbrief die ondertekend werd door 41.000 virologen, immunologen en andere experten die net hetzelfde voorstellen als wat ik zei. Bij de ondertekenaars bevinden zich wereldautoriteiten en professoren van de grootste universiteiten. Zelfs voormalig Nobelprijswinnaar Michael Levitt hoort erbij. Waarom mag er niet over een alternatieve aanpak worden nagedacht?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

17 gedachten over “Ontslagen onderzoeker PXL Hogeschool reageert: “Wat ik zeg, zeggen ook tienduizenden topwetenschappers””

  1. Het ontslag van Sam Brokken is een aanslag op de vrije meningsuiting. De PXL Hogeschool dient voor de rechtbank gedaagd te worden. Sam Brokken wordt gediscrimineerd omwille van zijn mening. Zal Unia ingrijpen?

  2. Inderdaad, hier is de vrije meningsuiting duidelijk geschonden. Een visie hebben of over iets protesteren is een groot verschil. Als voorbeeld: Volgens onze Belgische wetgeving rijden wij op de openbare weg allemaal rechts. Ik mag toch openlijk zeggen dat links rijden misschien meer voordelen heeft?
    Hopelijk zal Unia Sam Brokken verdedigen en zal hij in functie worden hersteld.

  3. Vrije meningsuiting?
    Alles wat niet past in de kraam van de Pro Corona dictatuur wordt geblokkeerd, mensen wordt het zwijgen opgelegd en vonnissen worden gewoon genegeerd.
    Dit is dictatuur.

  4. JJ kan 2 dingen doen :
    1) ofwel dit negeren en hiermee verliest N-VA elke geloofwaardigheid als democratische partij
    2) dit ontslag publiek veroordelen en dhr. Brokken onmiddellijk aannemen als adviseur. Kan hij misschien wat tegengąs geven in het overlegcomité ipv slaafs te volgen

  5. Ondanks dat ik leek ben kan ik zijn claim toch makkelijk weerleggen : je kan drager zijn en zelf geen of amper symptomen ontwikkelen. Ondertussen ben je wel degelijk besmettelijk. Een vaccin voorkomt dit.

  6. @ Kika @ Fredien
    1) Logica : Na vaccinatie is je ‘viral load’ 25% minder dus er is veel minder om door te geven.
    2) Vanuit wetenschappelijk standpunt is dit de meest bestudeerde pandemie ooit dus er komt steeds nieuwe data binnen :

    Vaccines against COVID-19 are about 90 percent effective at blocking coronavirus infections, real-world studies of health care workers, firefighters, police, teachers and other essential workers suggest.

    Even after just one dose of the mRNA vaccines made by Pfizer and Moderna, the vaccines reduced the chance of getting infected with SARS-CoV-2, researchers report March 29 in Morbidity and Mortality Weekly Report. “We clearly showed in our study that if you were at least 14 days out from your first shot, you had 80 percent protection” from infection, says Jeff Burgess, associate dean for research at the Mel and Enid Zuckerman College of Public Health at the University of Arizona in Tucson. The study is part of a growing body of evidence suggesting that the vaccines not only reduce the risk of getting seriously ill with COVID-19, but can prevent catching the virus in the first place.

    “If you can’t get infected, you can’t infect anyone else, which means the vaccines can reduce transmission as well as the disease,”
    https://www.sciencenews.org/article/coronavirus-covid-vaccine-moderna-pfizer-transmission-disease

  7. Brux: Deze stellingname komt van welke bron? Medische literatuur of toch gewoon van de televisie? De medische rapportages doen deze stelling in ieder geval niet onderbouwen. Of u moet bedoelen dat ieder mens ziektekiemen, in ieder geval potentiële, 365/24/7, verspreid. U heeft dan ook een natuurlijk afweermechanisme ontwikkeld en bent van nature vies van vieze dingen.

  8. Zwijgen als het HUN niet uitkomt, dreigen met ontslag en dit zelfs doen, dit een vaccinatie oorlog. Waarom moet iedereen ingeënt worden. Nu willen ze zelfs zwangeren vaccineren zonder kennis van nevenwerkingen op termijn.

  9. Hameronderzoek door topepidemioloog Ioannidis: De besmettingssterfte door Corona is slechts 0,15 procent. Dit zou eigenlijk een krantenkop moeten zijn, want het is ook geruststellend. Maar de studie wordt in de pers genegeerd.

  10. Da’s allemaal marketing praat.
    Er zijn nu al genoeg cases in de Vs van dubbel gevaccineerden die na een aantal weken covid ontwikkelen. Deze ‘vaccins’ zijn allemaal experimenteel. In landen waar de hoogste vaccinatiegraden opgetekend worden, zoals bv. Chili met 36% zie je de cijfers en ziekenhuisopnamens alleen maar stijgen. En natuurlijk over de vele sterfgevallen door deze ‘vaccins’ wordt in de msm ook geen woord gerept.
    Om nog maar te zwijgen van wat er op lange termijn aan neveneffekten gaat optreden. Alvorens nog maar te beslissen om met deze ‘vaccins’ de goedgelovigen in te spuiten is minsten 1 tot 2 jaar nodig om de data uit de ‘studies’ te analyseren.
    Komt nog bij dat deze virus heel snel muteert, wat trouwens elke virus doet, dat die ‘vaccins’ heel snel achterhaald zijn.
    Maar geloof gerust de marketing bs van de ‘filantropische’ grote farma.

Plaats een reactie

Delen