Covid-vaccinatie. Foto Shutterstock.

Covid-vaccinatie. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Ook in België twee gevallen van trombose na AstraZeneca-vaccinatie, maar vaccinaties gaan door

/

De ongerustheid over het AstraZeneca-vaccin houdt aan. Nu raakt bekend dat er ook in ons land twee gevallen van trombose vastgesteld werden na vaccinatie met het intussen beruchte vaccin. Verschillende landen hebben vaccinaties met het AstraZeneca-vaccin stopgezet, ons land gaat dat niet doen.

Enkele dagen geleden kondigde Denemarken aan dat het geen vaccins van AstraZeneca meer zou toedienen omdat er mogelijk sprake is van ernstige bijwerkingen die eerst verder onderzocht moeten worden. Er wordt gevreesd dat het vaccin zorgt voor problemen met de bloedstelling en tromboses ten gevolge daarvan. Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk, IJsland, Ierland, Italië en Bulgarije hebben de AstraZeneca-vaccinaties stopgezet.

Ons land kondigde al aan dat niet te zullen doen, en blijft bij dat standpunt. Ook nadat gisteren bekend raakte dat er ook in ons land twee gevallen van trombose werden vastgesteld bij mensen die gevaccineerd werden met het AstraZeneca-vaccin. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zegt dat er geen reden is tot paniek, de taskforce vaccinaties valt hem bij.

“Er zijn momenteel geen aanwijzingen van een causaal verband tussen vaccinatie met AstraZeneca en bloedklonters”, klinkt het bij de taskforce. “Het aantal gevallen van trombose bij gevaccineerde personen is niet groter dan wat bij de algemene, niet-gevaccineerde bevolking wordt waargenomen. De positie van de taskforce vaccinatie, net zoals die van het Europese Geneesmiddelenagentschap, is dat de voordelen van het AstraZeneca-vaccin tegen Covid-19 groter blijven dan de risico’s.”

Intussen zeggen wel heel wat mensen hun vaccinatie-afspraak af vanwege de ongerustheid over het AstraZeneca-vaccin. De taskforce benadrukt dat zogenaamd vaccinshoppen niet mogelijk is en dat mensen dus geen keuze hebben bij welk vaccin ze krijgen. “Vaccinshopping is en blijft onmogelijk, we hebben drie vaccins die medisch-wetenschappelijk als goede vaccins worden aanzien.”

https://redactie.palnws.be/2021/03/mensen-zeggen-afspraak-coronavaccinatie-af-na-bezorgdheid-over-astrazeneca-vaccin/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen