Jean-Marie Dedecker en Bart Tommelein (Photonews)

Jean-Marie Dedecker en Bart Tommelein (Photonews)

Uncategorized

Ook Oostends burgemeester Tommelein pleit voor vervroegde heropening horeca

Pieter Van Berkel

In navolging van burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker, pleit ook Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) voor een vervroegde, gedeeltelijke heropening van de horeca. Dat doet hij in Het Laatste Nieuws.

Tommelein laat wel voorbehoud optekenen. “Als je de mensen kunt laten zitten en consumeren, zorg je voor veiligere situaties en spreiding”, zegt de burgemeester van Oostende. “Maar ik heb dit weekend ook signalen opgevangen dat dat allemaal niet zo evident is. Enkel de terrassen opendoen zorgt voor een onevenwicht tussen zaken mét een terras en zaken zonder. […] Veel vragen en daarom ga ik in mijn eigen stad eens luisteren wat de horeca nu zelf wil.”

Tommelein: “Komst tienduizenden toeristen niet compatibel met gesloten horeca”

Momenteel is de heropening van de horeca gepland voor 1 mei. Voor Tommelein is het echter ondenkbaar dat de horeca dicht blijft tijdens de paasvakantie en tijdens de feestdagen. Hij noemt de “komst van tienduizenden toeristen niet compatibel met een horeca die gesloten is”.

Een gedeeltelijke heropening van de horeca aan de kust betekent volgens Tommelein ook dat gelijkaardige maatregelen in de rest van het land getroffen moeten worden. “Anders riskeren wij als stad met het hoogste aantal dagjesmensen een toevloed van toeristen die we niet kunnen verwerken”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen