Vlaams Belang roept belangenconflict in tegen verplichte vaccinatie in de zorg: "Totaal nutteloos en contraproductief"

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Opnieuw problemen in vaccinatiedorp door overboekingen

Ruben Notteboom

Er zijn opnieuw problemen met een vaccinatiedorp, deze keer in Spoor Oost in Antwerpen. Door overboekingen slaagden verschillende mensen er niet in om een vaccin te krijgen, hoewel het wel hun beurt was. Ze krijgen daarom binnenkort een nieuwe brief in de bus voor het Modernavaccin, hoewel hen eerst AstraZeneca beloofd was.

Verschillende mensen probeerden een afspraak te maken, maar dat lukte niet. Ze hadden een brief ontvangen, maar raakten niet binnen wegens overboeking. Schepen Fons Duchateau (N-VA) reageert bij VRT en zegt dat er “te veel uitnodigingen verzonden waren” waardoor “heel wat mensen geen afspraak konden vastleggen”. Dat zorgde voor heel wat frustratie.

Termijn van 30 dagen vernieuwd

Normaal mogen mensen niet van vaccin wisselen. Als ze op de lijst staan voor AstraZeneca, mogen ze niet wachten om bijvoorbeeld Moderna te krijgen. Omdat er echter geen AstraZenecavaccins beschikbaar zullen zijn, zullen ze toch een ander type vaccin krijgen.

Iedereen die geen vaccin kreeg, krijgt binnen de tien dagen een nieuwe brief en de termijn van dertig dagen begint opnieuw vanaf de dag dat ze de brief ontvangen hebben. Er was namelijk wat angst dat de gedupeerden geen vaccin meer zouden krijgen door deze vergissing.

Nu 2.000 vaccins per dag, later 6.000-8.000 in vaccinatiedorp Spoor Oost

VacCovid, het vaccinatiedorp in Spoor Oost, is een zeer drukke plek. Er worden gemiddeld 2.000 vaccins per dag toegediend en er zouden plannen zijn om naar 6.000 tot 8.000 vaccinaties per dag over te schakelen. Om die doelstelling te bereiken moeten er wel meer vrijwilligers worden ingeschakeld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Opnieuw problemen in vaccinatiedorp door overboekingen”

Plaats een reactie

Delen