Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Uncategorized

Opnieuw school in Nigeria aangevallen: dertigtal studenten vermist

Niels Geerinck

Een groep gewapende mannen heeft een school nabij de Nigeriaanse stad Mando aangevallen. Dat melden de plaatselijke autoriteiten. Er zijn een dertigtal studenten vermist. Het is al de vierde aanval op een school in drie maanden tijd.

Nigeria wordt sinds geruime tijd geteisterd door een plaag van overvallen en roofmoorden. Gewapende mannen overvallen dorpen en stelen er vee of kinderen voor losgeld. De laatste paar maanden lijkt de aandacht van de roofbendes te zijn verschoven naar het overvallen van scholen.

Gisteren werd een middelbare school in de stad Mando overvallen. Tijdens het incident waren er 200 studenten en het merendeel van het onderwijzend personeel aanwezig. De Nigeriaanse ordetroepen waren snel ter plaatse en konden een deel van de studenten en docenten in veiligheid brengen. Toch worden er nog een dertigtal studenten vermist. “De soldaten zijn erin geslaagd 42 studentes, 130 studenten en 8 personeelsleden te redden. Ongeveer 30 scholieren ontbreken nog”, aldus een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Kaduna.

Het is vooralsnog niet duidelijk wie er achter de aanval op de school zit. Sinds december zijn er al ongeveer 800 studenten betrokken geraakt bij verschillende aanvallen op scholen. De meesten van hen werden achteraf ook vrijgelaten in ruil voor losgeld. Er wordt momenteel een zoekactie met helikopters ondernomen om de dertig studenten terug te vinden.

Recente aanvallen op scholen in Nigeria:

11 maart – 13 leerlingen ontvoerd uit een school in Damaga

26 februari – 279 meisjes ontvoerd in Jangebe

25 januari – Gewapende mannen ontvoerden zeven kinderen uit een weeshuis in de hoofdstad Abuja

17 februari – één leerling dood; 42 leerkrachten, leerlingen en hun familie ontvoerd uit Kagara

19 december – Meer dan 80 leerlingen ontvoerd uit Mahuta

11 december – Meer dan 300 jongens ontvoerd uit een school in Kankara

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen