(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Opnieuw schoolkinderen ontvoerd in Nigeria

Sonja Dahlmans

Deze maand werd opnieuw een groep schoolkinderen ontvoerd in Nigeria. De feiten vonden plaats in de deelstaat Kaduna.

Op elf maart werd er opnieuw een groep van negenendertig studenten ontvoerd in Nigeria. Het zou gaan om studenten van de Federal College of Forestry en Mechanisation in de deelstaat Kaduna. Om half negen in de morgen kwamen gewapende mannen de school binnen terwijl zij om zich heen schoten. Een aantal van 219 jongeren werden meegenomen. 180 van hen werden later weer gered door het leger.

Negenendertig jongeren nog altijd vastgehouden

De overige negenendertig worden nog altijd gevangen gehouden. Het zou gaan om zowel jongens als meisjes: drieëntwintig meisjes en zestien jongens. Volgens het Barnabas Fund zou het bij de kidnapping in Kaduna met name om christelijke jongeren gaan.

In verschillende video’s is te zien dat de jongeren vaak slechts hun onderkleding of nachtkleding aan hebben. Een van hen, een jongen genaamd Emmanuel, zegt in een video dat de gezondheid van de meeste van hen er slecht aan toe is. De leerlingen zouden zijn gewond geraakt, de overvallers hebben de jongeren geslagen, met een zweep zo wordt gezegd. Terwijl de video loopt, houden zij de Emmanuel onder schot.

Ontvoeringen in Nigeria

In Nigeria worden regelmatig schoolkinderen of jonge studenten gegijzeld. Afgelopen maand februari werden bijvoorbeeld nog 279 schoolmeisjes in de deelstaat Zamfare ontvoerd. In 2014 werd er een groep, met name christelijke meisjes, uit Chibok, deelstaat Borno ontvoerd door de islamitische terreurgroep Boko Haram. In 2018 ontvoerde Boko Haram in Dapchi meer dan honderd schoolmeisjes. De meeste van hen werden weer vrijgelaten. Een meisje, Leah Sharibu, wordt tot vandaag nog altijd gevangen gehouden, omdat zij weigert zich tot de islam te bekeren. Zij zit reeds drie jaar in gevangenschap. Wie er achter de ontvoering van de studenten uit Kaduna zit, is nog altijd onduidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen