Opnieuw twee minderjarigen in beroep ontheven van maatregelen na lockdownfeestje in Kapellen

Foto: Hof Van Beroep Antwerpen. PhotoNews. Opnieuw twee minderjarigen in beroep ontheven van maatregelen na lockdownfeestje in Kapellen

Uncategorized

Opnieuw twee minderjarigen in beroep ontheven van maatregelen na lockdownfeestje in Kapellen

Kristof Luypaert

De jeugdkamer van het hof van beroep in Antwerpen heeft donderdag beslist om de voorlopige maatregelen op te heffen die twee minderjarigen vorige maand hadden opgelegd gekregen na een lockdownfeestje in Kapellen. Dat vernam BELGA bij het hof van beroep.

Zeven minderjarigen – twee 15-jarigen en vijf 14-jarigen – zijn op 13 februari betrapt op een zogenaamd lockdownfeestje in Kapellen. Ze kwamen voor de jeugdrechtbank in Antwerpen die hen zware voorlopige maatregelen oplegde, zoals een taakstraf en huisarrest. Verschillende minderjarigen gingen in beroep.

Vorige week nog besliste de jeugdkamer van het hof van beroep al om de voorlopige maatregelen van één minderjarige met onmiddellijke ingang op te heffen.

En donderdag is nu hetzelfde beslist in de dossiers van twee andere jongeren.

De wijze waarop politie en parket met de zeven minderjarigen omgegaan zijn kreeg zware kritiek. De jongeren moesten de nacht op het politiecommissariaat in Kapellen doorbrengen en zijn de volgende dag overgebracht naar het justitiepaleis. Daar moesten ze tijdelijk verblijven in de doorgangscellen voor minderjarigen in afwachting van hun voorleiding voor de jeugdrechter. Politie en parket zeggen dat de gebruikelijke procedure gevolgd is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Opnieuw twee minderjarigen in beroep ontheven van maatregelen na lockdownfeestje in Kapellen”

Plaats een reactie

Delen