Het Rode Plein in Moskou - Foto: Shutterstock

Het Rode Plein in Moskou - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Oppositiebijeenkomst in Rusland overvallen: politici en journalisten aangehouden

Niels Geerinck

Tijdens een bijeenkomst van de Russische oppositiebeweging zijn verschillende politici en activisten opgepakt. Onder andere oppositiepoliticus Vladimir Kara-Moerza en activist Aleksej Pivovarov bevinden zich onder de gearresteerden. Het merendeel ervan wordt momenteel vastgehouden in transportvoertuigen voor gevangenen.

Het is vooralsnog onduidelijk waarom de politie binnenviel en de bijeenkomst heeft ontbonden. Verschillende journalisten die terplekke verslag uitbrachten werden vastgehouden in het hotel waar de bijeenkomst plaatshad. De Russische oppositie liet al weten dat het recht op bijeenkomst geschonden is en dat dit voorval geen alleenstaand geval is.

Tijdens deze bijeenkomst van de ‘Verenigde Democraten’ moesten tal van prominente oppositieleden hun opwachting maken. In de herfst vinden in Rusland verkiezingen plaats. Alwaar de regeringspartij Verenigd Rusland haar tweederdemeerderheid zal trachten te behouden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Oppositiebijeenkomst in Rusland overvallen: politici en journalisten aangehouden”

  1. Neofascistische ordehandhaving de leidraad in het beleid van Poetin, de nieuwe Russische tsaar. De natte droom van de liberalen Bart Somers (OVLD) en Vincent Van Quickenborne (OVLD) om onderhavige repressie te implementeren in Vlaanderen. Wat opvalt is de afwezigheid van kritiek bij de linkerzijde in VL en BE tegen het neofascistisch geïnspireerd ideeëngoed bij de OVLD excellenties. Federaal en Vlaams parlement worden gemuilkorfd. Dissidenten worden gerechtelijk aangeklaagd. Vrije meningsuiting wordt verboden. Het Poetinisme gelinkt met het Belgo-Vlaams liberalisme. De pers en media zwijgen, de politieke partijen zwijgen en de Vlaamse massa ondergaat lijdzaam de dictatuur van de Wetstraat en de Vlaamse regering. Onderhavige criteria waren ook in het Derde Rijk aanwezig en Hitler benutte ze om dissidente geluiden het zwijgen op te leggen, en tabula rasa te maken met de democratie, met alle gevolgen vandien. Heden dage wordt onze fragiele democratie bedreigd door een liberale samenzwering.

Plaats een reactie

Delen