Vlaams inister-president Jan Jambon (N-VA) . Foto Photonews

Vlaams inister-president Jan Jambon (N-VA) . Foto Photonews

Uncategorized

Overlegcomité vervroegd naar woensdagochtend

Ruben Notteboom

Het Overlegcomité komt woensdagochtend vervroegd samen omdat de ministers zich zorgen maken over de stijgende coronacijfers. Premier Alexander De Croo (Open Vld) komt dinsdag nog samen met de ministers-presidenten om de verspreiding van het virus te bespreken. Dinsdagavond komen de topministers van de federale overheid bijeen.

De ministers-presidenten zullen de laatste cijfers en analyses van het coronacommissariaat bespreken in het licht van mogelijke verstrengingen. Om 20 uur komt het kernkabinet samen. De vergadering van vrijdag van het kernkabinet wordt vervroegd.

Jambon: “Begrijp virologen, maar ook draagvlak nodig”

“Ik begrijp de bekommernis van de virologen, maar wij moeten rekening houden met alle factoren, ook met het draagvlak bij de bevolking“, zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) over de situatie.De boel dicht gooien kan je altijd, dat is de meest zekere maatregel om te zorgen dat het virus weinig verspreidt. Maar of dat op het vlak van geestelijke gezondheid, economie en draagvlak de meest verstandige maatregel is, dat is iets anders.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

5 gedachten over “Overlegcomité vervroegd naar woensdagochtend”

  1. Worden de maatregelen aangepast aan de cijfers, of worden de cijfers aangepast zodat onze WHO-adepten strengere maatregelen willen uitlokken(grotendeels via de LeugenPers) ?
    Dat plots in een aantal landen de cijfers zo fors stijgen, waardoor alles opnieuw kan worden platgelegd tot na Pasen(waarschijnlijk behalve de avondklok voor de moslims in Nederland, rest gaan we afwachten) lijkt mij, op zijn minst, verdacht

  2. Ik ben het kotsbeu, de bevolking zal het zelf wel aanpakken. Geen testen en geen vaccinaties en het virus verdwijnt vanzelf. Al die vuile rommel jullie moesten beschaamd zijn! Dat pakt alleen bij de bange mensen die jullie bang hebben gemaakt! Een. mens van 85+ vaccineren hoe haal je het in je hoofd , laat de mensen gerust!!! Jullie zijn niet normaal , geïndoctrineerd denk ik. Hou jullie met iets anders bezig want jullie maken alles kapot, kapot! VERSTAAN JULLIE DAT ????

  3. Toch raar dat er ieder keer een feestdag invalt e en na de feestdagen mag je dan weer 10 pers zien ? WEER grootouders opsluiten ? Studenten hebben dan toch weer de Bree 14 gehad denken altijd aan zichzelf !

  4. In de ons omringende landen (Frankrijk en Duitsland) werden de regels als eerste ingesteld, en ook als eerste verstrengd.
    De “logica” in belgië (en andere landen) is dan van deze 2 grote landen te volgen.
    Hoe onzinnig sommige maatregelen ok zijn.
    Bij deze is maar weer eens bewezen dat Frankrijk en Duitsland de EU en Europa besturen.
    Nee aan de EU, ja aan Europa.

Plaats een reactie

Delen