Parket vraagt gebruikers van SKY ECC zich te melden bij politie

Foto: Screenshot SKY ECC. Parket vraagt gebruikers van SKY ECC zich te melden bij politie

Uncategorized

Parket vraagt gebruikers van SKY ECC zich te melden bij politie

Redactie Binnenland

Op vraag van het federaal parket en de onderzoeksrechter te Mechelen verspreidde de Federale politie donderdagavond een persbericht. “In het kader van een internationaal onderzoek worden de Belgische gebruikers van de SKY ECC telefoons ingelicht dat hun data zijn afgeluisterd op bevel van de Franse onderzoeksrechter.” Tegelijk doet het parket een oproep dat gebruikers die de service ‘legitiem’ gebruiken zich zouden spontaan melden.

Het lijkt er op dat het parket op deze manier een aantal achterpoortjes in het onderzoek tracht te sluiten. Intussen houdt SKY ECC steeds vol dat het bedrijf zelf slachtoffer is van misbruik blijft het bij het bij het standpunt dat hun systeem niet gekraakt is en onmogelijk te kraken is.

“Deze data maken het voorwerp uit van verder onderzoek in België. Het parket lanceert nu een oproep aan personen en bedrijven die eventueel voor legitieme doeleinden gebruik zouden hebben gemaakt van de diensten van SKY ECC om zich spontaan te melden bij de politie”, klinkt het in het persbericht van het Federaal Parket.

Parket verwacht geen massale reactie

Een woordvoerder van het Federale Parket bevestigt aan PAL NWS dat men niet meteen een massale en spontane reactie verwacht op deze oproep. Mogelijk wil men op deze manier vooral de achterpoortjes sluiten.

Hoe dan ook de verzamelde data zullen, in voorkomend geval, en na verificatie door de onderzoeksrechter worden veilig gesteld. Daarna zullen ze niet langer onderwerp uitmaken van verder politioneel onderzoek. Dit tot bescherming van de privacy. Personen of bedrijven die zouden gebruikt gemaakt hebben van deze diensten worden gevraagd contact op te nemen met de speurders op het gratis nummer 0800/30 30 of kunnen zich bekendmaken via [email protected].

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Alle nieuws voor binnenland opgevolgd door de PAL NWS redactie.

Plaats een reactie

Delen