Unia opent dossier tegen Conner Rousseau na uitspraken over ongevaccineerden

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Photo News

Binnenland politiek

Peter De Roover (N-VA): “Radicale lijn ‘sterke Frank’ botst op limieten”

Anton Schelfaut

In De Zevende Dag heeft Kamerfractieleider Peter De Roover (N-VA) stevig uitgehaald naar minister van Volksgezondheid ‘sterke Frank’ Vandenbroucke (Vooruit). De Roover had onder meer forse kritiek op de rol van de minister tijdens het Overlegcomité.

“Vandenbroucke is het duidelijk niet gewend om met tegenspraak om te gaan”, vertelde Peter De Roover in De Zevende Dag. “Maar zijn heel radicale lijn botst op de limieten. Je hebt geen idee hoe ver ‘sterke Frank’ zou willen gaan.”

Zo wilde minister Frank Vandenbroucke ook een verbod op niet-essentiële verplaatsingen en een vroegere avondklok, aldus De Roover. “Je kan natuurlijk de hele samenleving stopzetten en dat zal dan effect hebben op de cijfers. Maar het gaat over maatregelen die niet in proportie zijn. Alle ellende die door de maatregelen wordt veroorzaakt is ook gigantisch.”

De Roover heeft ook zijn twijfels over het effect van bepaalde maatregelen die zijn genomen. “Leg eens uit op welke manier een maatregel als de avondklok helpt tegen een verdere verspreiding van het virus. Dat antwoord komt maar niet. Als minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gisteren zegt dat ze eens gaat uitzoeken of de opening van de niet-essentiële winkels daadwerkelijk een effect heeft gehad, dan val je toch van je stoel.”

“Neem maatregelen die een impact hebben op corona en dan zijn de mensen mee. Sterke Frank is sterk in verbieden, maar niet in op de tafel slaan in Europa om vaccins te bekomen”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Peter De Roover (N-VA): “Radicale lijn ‘sterke Frank’ botst op limieten””

  1. Ouderen onder ons weten uit welk nest FVB komt (Trotskistische Revolutinaire Arbeidersliga RAL)wat een voorloper was voor de Stroming van een AntiKapitalistisch Project(SAP) en wat hij in het verleden allemaal uitspookte!Hij werd voor het Agusta proces uit de wind gezet en verdween met stille trom naar de universiteit van Oxford.Hij was tevens de architect van het fameuze Zilverfonds.Achteraf bleek dit een lege doos.Op de Rode Staatszender van de Reyerslaan(Zevende Dag,Terzake en de Afspraak) en in de Regimepers horen we hier niets van.De journalisten??? die dit presenteren catalogeren dit onder journalistieke vrijheid!

Plaats een reactie

Delen